Uzman hekimler tarafından anne adaylarına uygulanan ultrason takibinin gebelikte önemli olduğunu belirten Aydın Liva Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Remzi Er, “2 boyutlu olan klasik görüntülemenin yerine artık 4 boyutlu olan ultrasonlar kullanılmaktadır. Bu teknoloji sayesinde anne adaylarının gebelik sürecine bakış açısı değişmiştir. Dört boyutlu ultrasonlar sayesinde yapılan görüntüleme ile gebeliğin 18. haftasından itibaren, bebeğin yüz şekli ve hareketleri görülür. Gebelik ilerledikçe bebeğin bu özellikleri daha da belirginleşir. 22. Haftaya kadar devam eden ayrıntılı görüntüleme sayesinde annenin, bebeğe olan bağlılığı ve annelik duygusu artar. Kullanılan bu sistem ile görüntüleme yapan ultrasonun, bebeğe ve anneye herhangi bir zararı yoktur” dedi.
“Varsa hastalık anne karnında teşhis edilip müdahale ediliyor”
Dört boyutlu ultrasonların, bebeğin yüzünde, vücudunda, ellerinde ve ayaklarında fiziksel engel olup olmadığının belirlenmesinde oldukça etkili olduğunu belirten Liva Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Remzi Er, “Bu sistem duygusal bağları geliştirdiği gibi, olası bir sıkıntıda erken müdahaleyi sağlıyor. Dört boyutlu ultrasonlar, anne karnındaki bebeğin sağlıklı olup olmadığı için yapılan ayrıntılı ultrasonun bir parçası haline gelmiştir. Önceden tespit edilen bir olumsuzluk doğum sonrası erken müdahaleyle ortadan kaldırılıyor” diye konuştu.
Gelişen Teknoloji Anne Adaylarının Kaygısını Azaltıyor
Aydın Liva hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Remzi Er, gelişen teknoloji sayesinde anne adaylarının kaygısının azaldığını ve son teknoloji cihazlarla ebeynlerin bebeklerini artık doğmadan görüp tanıyabildiğini söyledi. 4 boyutlu ultrason sayesinde anne karnındaki bebeğin sağlığı konusunda da önemli veriler sağladığını ve hastalıklara erken müdahale imkanı sağladığını belirten Uzman Dr. Remzi Er, gerektiğinde doğum sonrası erken müdahale ile bebeklerin yaşam şansının arttırıldığını belirtti.