Gemballa Enzo'yu modifiye etti

Gemballa Enzo'yu modifiye etti

27 yıldır Porsche modifiye eden Gemballa bu kez alışkanlıklarını değiştirerek bir Ferrari modifiye etti.

Hem de çok özel bir model olan Enzo Ferrari'yi. Ferrari'nin kurucusu olan Enzo Ferrari'nin adını taşıyan bu model ortada konumlandırılmış 12 silindirli bir motora sahip. 660 beygir gücündeki motoru ve elektrohidrolik şanzımanı ile 3.6 saniyede 100 km/s hıza çıkan Enzo'nun bir diğer özelliği ise her isteyenin sahip olamaması. Yani yeterince paranız olsa bile Ferrari kriterlerine uygun değilseniz Enzo sahibi olamıyorsunuz.

Sadece Alman firmaları üzerine çalışmadığını dünyaya kanıtlamak isteyen Gemballa, bu özel modelde yeni bir aero-kit kullanmış. Ön tampon altında kullanılan difüzör, ön aksa 35 kilogramlık bir bastırma kuvveti uyguluyor. Yeniden tasarlanan arka spoiler ve difüzör ise arka aksa tam 85 kilogrmalık bir bastırma kuvveti uyguluyor. Fren sisteminin optimum sıcaklıkta kalabilmesi için de otomobilin çamurluklarında gerekli işlemler yapılarak ihtiyaç duyulan soğuk havaya daha rahat ulaşılması sağlanmış. Tavana ve kapıların arkasına yerleştirilen hava girişleri ise gene soğuk havayı motora taşıyor. Yapılan tüm bu değişikliklerden sonra MIG-U1 adı verilen model Ferrari Enzo'ya göre önde 80 mm arkada ise 100 mm daha genişlemiş.

Yüksek hızlarda oluşabilecek yol tutuş zaaflarının önüne geçebilmek amacı ile yapılan iyileştirmelere, süspansiyon sistemi ile devam edilmiş. Yüksek hızlarda asfaltla öpüşüyormuşçasına yakın olan MIG-U1'in günlük kullanımda karşılaşabileceği engeller nedeni ile sorun yaşamaması için opsiyonel bir süspansiyon sistemi de sunuluyor. Bu sistem ile kullanıcı otomobilin yüksekliğini 45 milimetre daha arttırabiliyor.

Başarılı yol tutuşun son aşaması olan jant lastik kombinasyonu da hem performans hem de görsel olarak oldukça başarılı. Önde 10x19, arkada 13x20 tercih edilen jantların etrafında ise önde 265/35 arkada ise 335/30 ebatlarında lastik tercih edilmiş.

Tüm bu çalışmaların sonunda ise Gemballa müdahalesi ile 700 beygir güç üreten V12'nin tadına tam olarak varabilmek mümkün olmuş.

700 beygirlik motorun tadını çıkartırken, uydu navigasyonun, dvd-changer'ın, iPod bağlantısının ve 7 inçlik dokunmatik ekran ve 950-Watt gücünde amfinin de desteğini unutmamak lazım tabi.

Gemballa yetkililerin yaptığı açıklamaya göre MIG-U1 sadece 25 adetlik sınırlı bir üretim olacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile