''Gemç Nüfus Uluslararası Alanda Avantaj''

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Karaoğlu ve yeni oluşan yönetim kurulunu kabul etti.

Kızılcık, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'de genç nüfusun fazla olmasının ülkeyi uluslararası alanda avantajlı kıldığını ifade etti.

Siyasi partilerin demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirten Valı Kızılcık, şunları söyledi:

''Gençlik Kolları partilerin müesseseleşmesi ve devamlılığı açısından fevkalade önem arz ediyor. Ülkemizde geçmişte yaşanan demokrasiye müdahaleler nedeniyle siyasi partilerin müesseseleşmesinde sıkıntılar yaşandı. Artık halkın iradesi ile seçilen yöneticilerin, halkın iradesi ile gidebileceğini, müdahalelerin yaşanmayacağını düşünüyoruz. Sizler siyasi partilerin müesseseleşmesi için birikim paylaşımı yapılmasında çok önemli unsurlarsınız. Devlet ile halk arasında talep ve arzı sağlayan bir köprü görevini görmüş olacaksınız. Yaptığınız görev fevkalade önemli ve cesur bir görev. Genç yaşta sorumluluk almak cesaret gerektirir. Cesareti gösterdiğiniz için ve bu yolda ilerlediğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Ülkemizin uluslararası alanda en büyük güvencelerinden bir tanesi genç nüfusa sahip olmasıdır. Bu bizlerin uluslararası alanda daha avantajlı konumda olmamızı sağlıyor. Genç nüfusumuz halkımızın ve devletimizin kalkınması ve gelişmesi için fevkalade önemli.''

Karaoğlu ise, kongreler sürecinde yoğun bir dönem geçirdiklerini ifade ederek, ''Önümüzde il ve genel merkez gençlik kolları kongresi var. İnşallah kongrelerden sonra teşkilat çalışmalarımıza daha fazla yoğunluk göstereceğiz. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz'' dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile