Gemlik Belediye Meclisi Toplandı

Gemlik Belediye Meclisi Toplandı

Gemlik Belediye Meclisi bir aylık tatilin ardından ilk toplantısını yaptı.

İmar konularının ağırlıklı olarak gündeme geldiği toplantıda normal zamanlara göre çok sayıda konu ele alındı. Yapılan ilk toplantıya AK Parti’den Necmettin Rama, CHP’den Ayfer Ağırbaş ve bağımsız üye Bülent Dalkılıç katılmadı. Hayırlı bir meclis yılı olması dilekleri ile Belediye Başkanvekili ve Meclis Başkanı Refik Yılmaz tarafından açılan toplantıda ilk gündem konusu ‘Terme termal suları’ oldu. Terme bölgesine Gemlik için yüzme havuzu yapılması ile alakalı Büyükşehir Belediyesi ile imzalanması planlanan protokolle alakalı belediyeye yetki verilmesi teklif edilirken, Büyükşehir’in Gemlik’e tesis sunmak istediği dile getirildi.

Hem yüzme havuzu hem de şifalı sudan faydalanılması gerektiğini de belirten Refik Yılmaz, bu tesislerden Gemlik halkının yararlanmasının öneminden bahsetti.

CHP adına söz alan grup sözcüsü Necdet Ersoy, meclis kararının daha önce alındığını, ihaleye çıktığında sonuç alınmamasına rağmen arkasının getirilmediğini belirtti.

Ersoy; ‘’Orta da teklif var, ama proje yok, projelendirilsin görelim. Gemlik’in yararına olacak işlerin arkasında oluruz, CHP grubu olarak projelendirilmeden yetki istenmesine karşıyız’’ dedi.

MHP adına söz alan Grup Sözcüsü Suat Laçinok de, toplantı öncesi basına da dağıtmış olduğu Terme suyu ile alakalı itirazlarını içeren bir konuşma yaptı.  Laçinok, inşa edilecek havuzun özelliklerinin protokolde açık ve net belirtilmesini isterken, konuşmasının kesilmesi üzerinde ‘’Kürsü konuşmasına müdahale edilmez’’ karşılığını verdi. Atışmaya dönen konuşma da, Refik Yılmaz'ın ‘’Komisyonlara havale edelim düzeltsinler’’ demesi üzerine, Laçinok’un cevabı, ‘’Komisyon tamamlama yeri midir? Kürsü konuşmasına müdahale kanuna uymaz’’ karşılığını verdi.

MHP grubunun teklifi mevcut madde ile birleştirilirken, özel bir komisyon kurulması oy birliği ile kabul edildi.

Hamidiye Mahallesi'ne yapılması planlanan cami konusunda MHP sözcüsü Suat Laçinok, "Camiye kesinlikle karşı değiliz. Ancak daha evvel kamulaştırılmış ve belediye hizmet alanı olarak ayrılmış bölgeye değil de başka bir yere cami yapılması bizim başımızı ağrıtmaz’’ dedi.

Refik Yılmaz, bölgeye cami yapılması teklifini görüşmeye sundu. MHP’nin ve Fevzi Ayyıldız’ın ret oyu, CHP’nin çekimser oyuna rağmen, kalan üyelerin oylarıyla bu teklif kabul edildi. 2 ret, 8 çekimser, 9 evet oyuyla proje meclisten geçti. CHP’nin, komisyonda ret verdiği cami konusunda mecliste çekimser kaldığı görüldü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile