Gemlik Büyükşehir´le Değişiyor

Gemlik Büyükşehir´le Değişiyor

Gemlik´in girişinde yapımı tamamlanan üst geçit ile Çarşı Deresi düzenlemelerini inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik´in yeni dönemde Büyükşehir projeleriyle değişerek gelişeceğini söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz´la birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik´te sürdürülen yatırımları inceledi. İlk olarak Gemlik´in girişinde İstiklal Caddesi´yle Hisar Mahallesi´ni birbirine bağlayan üst geçidi gezen Başkan Altepe, daha sonra ilçe merkezine geçerek Çarşı Deresi´nde sürdürülen çalışmalar hakkında Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz´dan bilgiler aldı.

Bursa merkezinde olduğu gibi ilçe merkezinin de her geçen gün değişerek geliştiğini belirten Başkan Altepe, sağlıklı ve ulaşılabilir Bursa yönündeki çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi.

Gemlik girişinde yaptırılan köprünün ışıkları, mimarisi ve çelik yapısıyla ilçeye ve bölgeye ayrı bir değer kattığını belirten Başkan Altepe, "Gemlik´in çevresini daha da güzelleştirme, ulaşımı daha da rahat kılma adına yaptığımız çalışmalar çerçevesinde projelendirdiğimiz, hayata geçirdiğimiz üst geçit, toplamda 1.5 milyon TL´ye mal oldu. Gemlik´imize, Bursa’mıza, insanımıza hayırlı uğurlu olsun dedi.

Daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe merkezinde sürdürülen Çarşı Deresi çalışmalarını inceleyen Başkan Altepe, Bursa´nın dere yatakları ve çevre düzenlemeleriyle de dikkat çeken bir il olduğunu kaydetti.

Göreve geldiklerinden bu yana Bursa merkezinde ıslah edilmedik dere yatağı bırakmadıklarını, ilçelerde de benzer çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Başkan Altepe, "Gemlik´in merkezinde yer alan Çarşı Deresi´ni de değerlendirebiliriz. 55 yıl önce üzeri kapatılan dereyi, üzerini açmak suretiyle tamamen temizledik. Taşkınlara karşı tedbir aldık. Daha önce direkt denize bırakılan pis su meselesini de arıtma tesisi yapmak suretiyle çözdük. İnşallah bundan sonra dereden etrafa yayılan ve rahatsızlık veren koku olmayacak. Denize kirli su bırakılmayacak" diye konuştu.

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz da, ilçenin büyükşehir gücüyle günden güne değiştiğini ifade etti.

Gemlik girişinde yaptırılan üst geçidin ışıklarıyla dikkati çektiğini, mimarisiyle insana sıcak duygular verdiğini belirten Yılmaz, "Çarşı Deresi de eski görüntüsünün aksine yeniden düzenlendi.

Ağaçlandırma ve ışıklandırmayla bambaşka bir hal aldı. Ben destek ve ilgilerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe´ye teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile