Gemlik Film Festivali'nin Jüri Üyeleri Belli Oldu

Gemlik Film Festivali'nin Jüri Üyeleri Belli Oldu

Esref Kolçak anisina Gemlik Belediyesi tarafindan düzenlenen ve bu yil ilki gerçeklestirilecek olan Gemlik Film Festivali’nin jüri üyeleri belli oldu.

24-27 Temmuz tarihleri arasinda gerçeklestirilecek Gemlik Film Festivali çerçevesindeki Kisa Film Yarismasi’nda, dereceye giren filmleri; usta oyuncu Halil Ergün’ün baskanliginda, oyuncu Erkan Can, yönetmen Yüksel Aksu, senarist ve yönetmen Zeynep Dadak, yönetmen Ömer Sinir , Yalova Üniversitesi Yeni Medya ve Iletisim Bölümü’nden Doç. Dr. Serkan Öztürk gibi güçlü isimlerden olusan jüri belirleyecek.

Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan, festivalin Gemlik’e ve Bursa’ya renk katacagini söyleyerek Esref Kolçak gibi bir ustanin anisina böyle bir festivalin öncüsü olmaktan gurur duyduklarini söyledi.

Baskan Sertaslan ‘’Esref Kolçak Yesilçam’in en güzel abilerinden biriydi. Ömrünün büyük bir kismini geçirdigi Gemlik’te ise hepimizin kalbine taht kuran çok özel bir insandi. O bizim Esref abimiz, Esref babamizdi. Anisini yasatabilmek amaciyla projelendirdigimiz Gemlik Film Festivali’nin ayni zamanda Yesilçam’a ve emektarlarina saygimizin ve sevgimizin bir ifadesi olmasini arzu ediyoruz. Festivalde düzenlenecek olan kisa film yarismasi ile de Türk sinemasinin gelecegine yön verecek olan genç sinemacilara, kendilerini ispatlayabilecekleri imkani yaratmayi amaçladik. Simdiden tüm katilimcilara basarilar diliyorum’’ dedi.

Türkiye’den katilan filmleri kabul eden yarismaya basvuran filmleri ise alaninda uzman kisilerden olusan ön jüri degerlendirecek. Aykiri Sinema Dernegi koordinatörlügünde, basvuran filmleri degerlendirecek Kisa Film Yarismasi Ön Seçici Kurulu’nda; Adem Isler, Çagdas Olgu Durmus, Hande Özemre Gençosman, Isik Nur Dolapçi, Selen Erdogan, Zekiye Sayar, Zeynep Güzey; Kisa Film Yarismasi Danisma Kurulu’nda ise Aykiri Sinema Dernegi Baskani Ümit Özmen, Doç. Dr. Hakan Askin, Doç. Dr. Mine ArtuMutlugün ve Dr. Necla Çelik yer aliyor.

Birbirinden özel konuklarin katilimiyla gerçeklesecek festivalde Türk Sinemasi film gösterimleri, sergiler, konserler ve söylesiler yer alacak. 1.’lik, 2.’lik ve 3.’lük ödüllerinin yani sira Mansiyon Ödülü’nün verilecegi yarisma için basvurular, filmfreeway sitesinden 1 Temmuz 2022 tarihine kadar yapilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile