Gemlik’te Kaçak Yapıya Sıfır Tolerans

Gemlik’te Kaçak Yapıya Sıfır Tolerans

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, erken genel yerel seçim beklentilerinin arttığı bu dönemde kaçak yapı tavizi koparmaya çalışanlara izin vermeyeceklerini belirtti.

“Kaçak yapılara geçit vermeyeceklerini söyleyen Yılmaz, sabah erken saatlerden itibaren Kumsaz mevkiindeki sokakları gezdi. Yılmaz, daha evvel yıkılan veya encümen tarafından yıkım kararı alınan, mühürlenen bina, baraka ve dükkânların yanı sıra balkon, bahçe, merdiven gibi eklentiler yapılan, konteynır koymak suretiyle eve dönüştürülen binalarla alakalı notlar ve tutanaklar tuttu. Zabıta Müdürü Halit Seymen ve Fen İşleri ve İmar İşleri Müdürlüğü amirlerinin de katıldığı operasyon Kumsaz bölgesinin tamamını kapsadı.

Bölgedeki 220 sokağın tamamını dolaşan Yılmaz, seçim sürecinde kaçak yapı beklentilerine asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Yılmaz, zabıta ekipleri başta olmak üzere tüm daire müdür ve amirlerini de uyararak, “Siyasiler veya belediye meclis üyeleri dahi kaçak yapı konusunda müsamaha istemeyecektir. Böyle bir şey olsa bile kabul edilmeyecektir. Popülist politikalara gerek yok. Gemlik’te, Kumsaz bölgesinde ve köylerimizde kaçak yapılarla mücadele artarak sürecektir” dedi.

Gerekirse personel, araç ve gereç takviyesi de yapacaklarını anlatan Refik Yılmaz, önümüzdeki günlerde bütün köy ve mahalle muhtarları ile de toplantı yapacağını belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile