Gemlik'te Kurban Pazarlarina Düzenleme

Gemlik'te Kurban Pazarlarina Düzenleme

Kurban Bayrami öncesi Gemlik’te çevre temizligi saglanmasi ve istenmeyen görüntülerin önüne geçilmesi amaciyla, ruhsatsiz ve seyyar kurban saticilari ile mücadele edilecek.

Kurban Bayrami yaklasirken, Gemlik’te çevre kirliligi yasanmamasi, kurbanlik hayvanlarin zarar görmemesi ve diger düzensizliklerin önüne geçilmesi amaciyla, ilçe genelinde satis ve hayvan beslenmesi konusuna hassasiyet gösterilecek. Köylerde ruhsatsiz ve seyyar satis yapilamayacak. Böylece satis ve kesim islemlerinde kente yakismayan görüntülerin önüne geçilirken uygulamada saglik ön plana çikarilacak ve dini vecibelerin eksiksiz yerine getirilmesi saglanacak. Düzenlemeye uymayanlar hakkinda ise ilgili kurumlarca cezai islem yapilacak.

Kurban satisi döneminde ve kesim sirasinda Muratoba Kurban Pazari da sürekli denetim altinda olacak. Pazar alani sik sik ilaçlanarak kurbanliklar ve tüccarlarin sagliklari ön planda tutulurken, Gemlikliler de saglikli ve temiz kurbanliklara, belediye yetkililerinin güvencesinde ulasacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile