GEMS Projesi, Yetiskinlerin Dijital Okuryazarligini Güçlendirmeye Devam Ediyor

GEMS Projesi, Yetiskinlerin Dijital Okuryazarligini Güçlendirmeye Devam Ediyor

Çukurova Kaymakamligi tarafindan baslatilan, Ispanya’nin Granada sehrinde gerçeklesen GEMS Projesi’nin 3. Ulus Ötesi Toplantisi, 22-23 Nisan 2024 tarihlerinde Çukurova Kaymakami Hüseyin Tekin’in katilimiyla gerçeklestirildi.

Bu önemli etkinlige ev sahipligi yapan Ispanyol ortagi Growthcoop’un liderliginde, proje ortaklari Çukurova Üniversitesi, Portekiz’den Apload Lda ve Yunanistan’dan Innoved katilim sagladi.

Toplanti, Growthcoop’un yöneticisi Javier Morales’in açilis konusmasiyla basladi.

Morales, projenin gerçeklesmesine katki saglayan tüm ortaklara ve projenin mimari olan Çukurova Kaymakamligi’na tesekkürlerini iletti. Kaymakam Tekin’de, yürütülmekte olan projenin toplumun degerli bir kesimini olusturan yetiskinlerin konfor alanlarini genisletmek adina dijital becerilerini güçlendirmeyi hedefledigini belirterek, “Bu nedenle proje tüm ortak ülkeler adina degerli bir içerige sahiptir. Tüm katilimcilara isbirlikleri için tesekkür ediyorum” dedi.

Ardindan, projenin ilk fikri çiktisi olan WP2 - A1: Step By Step Guide’in sunumu yapildi. Rehberin içerigi, tasarimi ve kullanimi hakkinda bilgi verildi ve proje boyunca kullanim alanlari ile yayginlastirma stratejileri üzerine tartismalar gerçeklestirildi.

Çukurova Üniversitesi’nden Doç Dr. Oguzhan Kirdök, WP2-A2-Nesiller Arasi Dijital E-Ögrenme Platformu’nun tanitimini gerçeklestirdi. Platformun içerigi ve kullanimi hakkinda bilgilendirmelerde bulunarak platform içeriginin gelistirilmesi için yapilacak çalismalardan bahsetti.

Apload Lda temsilcileri Jose Bronze ve Susanna Januario liderliginde olusturulan ve tüm ortak ülkelerde uygulanacak ‘WP3-A3-Yetiskinler için Avrupa Düzeyinde Dijital Okuryazarlik Iyi Uygulamalar’ programi sunuldu.

Innoved temsilcisi Georgia Balantina tarafindan Yunanistan’da gerçeklestirilecek olan ’GEMS Çiktilarinin Kullanimi ve Gelistirilmesi için Için Egitmen Kursu’ programi ve içerigi hakkinda bilgilendirme yapildi.

Proje Koordinatörleri Zeynep Isigüzel ve Ayse Karakiliç tarafindan toplantinin ikinci günü, projenin zaman, bütçe ve faaliyet planlarina uygun ilerleyip ilerlemedigine iliskin degerlendirmeler ve mevcut durum analizinin sunumu yapildi.

Toplantinin sonunda, Çukurova Kaymakamligi adina GEMS Proje Koordinatörü Rezzan Gizir tarafindan toplantinin genel degerlendirmesi yapilarak, bundan sonraki asamada gerçeklestirilecek ulus ötesi ve yerel faaliyetlerin planlamalari, bu faaliyetlere iliskin ortaklarin sorumluluklari ve zaman planlamalari hakkinda bilgilendirme yapildi.

Toplanti, alinan kararlarin kaydedilmesi, ortaklarin bir sonraki toplanti ve egitim için görev ve sorumluluklarinin belirlenmesi ve katilimcilara sertifikalarin verilmesi ile son buldu.

Yetkililer, GEMS Projesinin yetiskinlerin dijital okuryazarligini gelistirmek için atilan önemli adimlarla yoluna devam ettigini kaydederek, güncellemeleri ve daha fazla bilgiyi takip etmek için https://gemsproject.name.tr/ adresini ziyaret edebileceklerini sözlerine eklediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile