Gaziantep’te dün kocasi evdeyken süpheli sekilde hayatini kaybeden 23 yasindaki Damla Aycan’in ailesi kizlarinin intihar etmedigini, kocasi tarafindan öldürüldügünü iddia etti. 1 çocuk annesi kadinin ölümüyle ilgili ortaya atilan iddialar kan dondururken, Mehmet Aycan hakkinda esine siddet uygulamasindan dolayi birkaç ay önce uzaklastirma karari verildigi ortaya çikti. Uzaklastirma kararinin ailelerin araya girmesinden dolayi Damla Aycan’in tekrardan evine dönmesiyle kaldirildigini belirten hala Handan Saso, Damla’nin evine dönerken kendilerine “Bu gidisimden sonra bu eve benim cenazem gelir” dedigini anlatti.
Birkaç dakika önce “Can cefaya dayanmaz” yazmis
Aycan’in hayatini kaybetmeden önce sosyal medya hesabi üzerinden “Can cefaya dayanmaz. Yasattiginiz zulümleri Allah size koymasin” paylasimini yapmasi dikkat çekti. Ölümünden birkaç dakika önce Damla’nin kendisini aradigini aktaran abla Yagmur Kiliç da, kardesinin kendisine “Bana bir sey olursa kaynanam, görümüm ve kocam sorumludur” dedigini söyledi.
Kizinin intihar etmedigini, kocasi tarafindan öldürüldügünü ifade eden anne Selma Saso, yasli gözlerle kizinin ölümünün aydinlatilmasini istediklerini vurguladi.
“Bu gidisimden sonra eve cenazem gelir” demis
Yegeninin kocasiyla bir yil önce kaçarak evlendigini anlatan hala Handan Saso, kaçmasina ragmen ailenin kabul ettigini ve evlendiklerini belirtti.
Yegeninin bir yildir sürekli siddet gördügünü paylasan Saso, “Biz ayrilmasindan taraftik ama hamile kaldi. Hamile kalinca çocugu olacagi için evlilikleri sürdü. Ama sürekli kizi dövüyordu. Hamileyken bile dogumuna kadar bir ay kala kizi o kadar çok dövmüs ki erken dogumuna sebep oldu. Kaynanasi da sürekli baski yapiyordu. Bizimkiler sürekli gidip kocasiyla görüsüyordu. O adam bizimkilere ‘Artik yapmayacagim’ diyordu ama sonradan devam ediyordu. Dogum yaptiktan sonra yine siddet gördü. Beni arayip ‘Hala ben artik dayanamiyorum’ dedi.
Geri bize geldi. Burada bizimle birkaç gün kaldi. O esnada esi bize gelip yalvardi. Bir daha siddet göstermeyecegine dair söz verdi. Bize ‘Vallahi billahi bir daha dövmeyecegim’ dedi.
Bizde onun sözüne inandik. Yegenim geri döndü evine ama giderken bize ‘Bu gidisimden sonra bu eve benim cenazem gelir’ dedi.
Nitekim öyle oldu” ifadelerini kullandi.
“Dayagin nedeni ablasini sosyal medyadan silmesi”
Dün ögle saatlerinde Damla’nin ablasini arayarak siddet gördügünü anlattigini söyleyen Saso, artik herkesin bu adamin esine siddet uygulamasini sindirdigini aktardi. Aksam saatlerinde ablasinin Damla’yi aradigini söyleyen Saso, “Damla telefonda ablama ‘Saat 11’den beridir beni dövüyor. Size söylüyorum. Siz bana sahip çikmiyorsunuz. Ben artik dayanamiyorum. Bundan sonra basima bir sey gelirse bundan annesi, esim ile ablasi sorumludur ’ dedi.
Ablamda niye böyle yaptiklarini sorunca Damla, ‘Ablasini sosyal medya hesabimdan sildigim için beni dövüyor’ dedi.
Telefonu kapattiktan bir 10 dakika sonra Damla’nin öldügü haberini aldik. Ablam evine önüne gittiginde kaynanasiyla tartisiyor. O sira yukarida evin penceresinde tüfegi ablamlara dogrultuyor” dedi.
“Bu olay basli basina cinayettir”
Olay yerine giderek eve girdigini sözlerine ekleyen Saso, “Eve girdigimde oturan kocasina saldirdim. Kocasi olaydan sonra o kadar rahatti ki soda içiyordu. Diger oda da Damla’nin boylu boyunca uzanmis halini gördüm. Gögsünün altinda büyük bir kursun yarasi vardi. Saçi da islakti. Annesiyle oglu kizi çok kötü dövmüsler. Asiri sekilde dövmüsler. Dayak yerken ellerinde ölmüs. Bunlar bayildi zannederek kizin saçini yikamislar. Onun ardindan öldügünden emin olunca sürükleyerek odaya getirmisler. Çünkü olay yerindeki halilar toplanmis vaziyetteydi. Tisörtü gögsünün üzerine çikmisti. Kendini vuran bir insanin tisörtü üste çikmaz. Kendini vuran bir insan çok düzgün bir sekilde uzanmaz. Damla uzun bir tüfegi alip profesyonel bir sekilde kendini öyle vuramaz. Bu olay basli basina bir cinayettir. Kiz intihar etti denilerek örtbas edilmesin. Bu olayin üzerine gidilsin. Yatakta Damla’nin cesedini gördügümde vücudunun birçok yerinde darp izleri vardi. Ki olaydan önce darp gördügüne dair fotograflari kuzenine göndermis” diye konustu.
“Kardesimi intihar süsü vererek öldürdüler”
Dün ögle kendisini aradiklarini, Damla’nin esinden siddet gördügünü söyleyen abla Yagmur Kiliç da annesinin bu durumu çok umursamadigini belirterek, “Ben anneme ‘Artik yeter gidelim. Vicdanim kaldirmiyor. Can bu cefaya dayanmaz. Sürekli dayak dayak olmaz’ dedim. Aksam 17.30’da Damla beni arayip, ‘Saat 11’den beridir beni dövüyor. Ablasi onu aradiktan sonra beni dövmeye basladi.
Her tarafim morluk içinde agridan oturamiyorum’ dedi.
Kendisi telefonda ‘Bana bir sey olursa kaynanam, görümüm ve kocam sorumludur’ dedi.
Ben kendisini gidip alacaktim kabul etmeyip reddetti. Benden sonra diger ablami ariyor. Ondan sonra ölüm haberini aldik. Benim kardesim kendi kendine bir sey yapmadi. Kardesimi dövdüler ondan sonra intihar süsü vererek öldürdüler. Kardesimi öldürdüler. Bu olayin pesini birakmayacagiz. Kardesim hayat dolu bir insandi. Sen sakrak neseli bir insandi” seklinde konustu.
“Kocasi kizimi öldürmekle tehdit ediyordu”
Kizinin kocasi tarafindan öldürüldügünü savunan acili anne Selma Saso, da, kizinin döve döve öldürüldügünü belirtti.
Kizinin kocasinin annesi ve ablasinin lafiyla kizina siddet uyguladigini aktaran Saso, “Annesi, bacisi ve kendisi yapti. Ben onlarin tutuklanmasini istiyorum. Ben yandim baska anneler yanmasin. Bu olay cezasiz kalmasin. Kizim basini alip bir yere gidemedi. Sürekli tehdit ediyordu. Onu öldürmekle tehdit ediyordu zaten. Daha önceden de uzaklastirma karari aldirmistik. Yine kapimiza geldi. Kizimi tehdit etti. Artik ne yapacagimizi sasirmistik. Bizim gücümüz kalmadi. Hamile kadini merdivenden asagiya yuvarladi. Onu hastanelik ettiler. Kizim sakat kalacakti. Kizim bana agridan oturamadigini söylüyordu. Kizimi kocasi Mehmet öldürdü” dedi.
Genç Annenin Ölümünde Cinayet Iddiasi
Gaziantep’te süpheli sekilde yasamini yitiren 1 çocuk annesi Damla Aycan’in ailesi, kizlarinin intihar etmedigini, kocasi Mehmet Aycan tarafindan öldürüldügünü iddia etti. Aycan’in ölmeden önce sosyal medyadan yaptigi paylasimlar dikkat çekerken, Mehmet Aycan hakkinda birkaç ay önce esine siddet uygulamasindan dolayi uzaklastirma karari verildigi ortaya çikti.



















