Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Genç Atölye egitimleri, birbirinden essiz programlarla devam ediyor. Gençlerin oldukça yogun ilgi gösterdigi programlarin basinda ise gezi programlari geliyor. Alaninda uzman akademisyen ve egitmenler esliginde gerçeklestirilen gezi programlari, gençleri tarihi ve kültürel bir yolculuga çikariyor. 15-21 yas araligindaki gençlere hitap eden programlar, her hafta Sakarya’nin farkli ilçeleri ve sehir disi yapilacak gezilerle 18 Agustos’a kadar devam edecek.
24 Temmuz Pazartesi günü düzenlenen programlarin ilki Bursa’da gerçeklestirildi.
Gençlik ve Kültür Perspektifinden Türkiye Yüzyili’ni Anlama Atölyesi konulu program, Prof. Dr. Haluk Selvi koordinatörlügünde ve Dr. Sezai Sevim’in katilimiyla gerçeklestirildi.
Etkinlikte Emir Sultan, Ulu Camii, Kapali Çarsi ve Muradiye Külliyesi’nde gençler kurulus dönemine adeta yolculuk yapti. Programlarin ikinci duragi ise Geyve oldu. 25 Temmuz Sali günü gerçeklestirilen Doga Tutkunlari Atölyesi’nde, Geyve Besiktas Deresi Parkuru gezildi. 26 Temmuz Çarsamba günü gerçeklestirilen Kültürel Mirasin Izinde Sehir ve Tarih Atölyesi programi da gençlerin ilgi odagi oldu. Prof. Dr. Mehmet Yasar Ertas koordinatörlügünde düzenlenen program, Iznik’te gerçeklestirildi.
Programlarin son duragi ise Istanbul oldu. 27 Temmuz Persembe günü Kelimeler Ülkesi Edebiyat Atölyesi Ercan Yilmaz koordinatörlügünde azîz sehir Istanbul’da devam etti. Yahya Kemal Enstitüsü’nde Yazar Oguz Senses ile birlikte Yahya Kemal’in "Kendi Gökkubbemiz" eseri üzerinden Yahya Kemal’in Istanbul’u konusuldu.
Genç Atölye Gezileri Devam Ediyor
Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Genç Atölye gezi programlari tüm hiziyla devam ediyor. Oldukça yogun katilimiyla gerçeklestirilen geziler, birbirinden degerli akademisyenlerin anlatimlariyla, gençleri tarihi ve kültürel bir yolculuga çikariyor.



















