Genç Basketçinin Bir Gün Önce Aldigi Bisikleti Sonu Oldu Açiklamasi Geriye Sadece Kupalari Kaldi

Genç Basketçinin Bir Gün Önce Aldigi Bisikleti Sonu Oldu Açiklamasi Geriye Sadece Kupalari Kaldi

Diyarbakir’da bisikletiyle yolun karsisina geçmek isterken otomobil çarpmasi sonucu kaldirildigi hastanede yasam mücadelesini kaybeden Zonguldak Spor Basket 67 Kadin Basketbol Takimi oyuncusu Mihrace Yasemin Bugdayci’nin agabeyi, aci detayi Ihlas Haber Ajansi muhabirine anlatti. Genç basketçi, bir gün önce aldigi bisikleti sonu olurken, kaza ani güvenlik kamerasina yansidi.

24 Temmuz günü saat 17.00 siralarinda Sur ilçesinde bisikletiyle yolun karsisina geçmek isterken otomobilin çarpmasi esnasinda savrularak agir yaralanan Zonguldak Spor Basket 67 Kadin Basketbol Takimi oyuncusu Mihrace Yasemin Bugdayci, kaza aksami kaldirildigi Dicle Üniversitesi Hastaneleri’nde yasam mücadelesini kaybetti. Mihrace’nin cenazesi, yapilan otopsinin ardindan Baglar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarligi’na defnedildi.

Kaza sonrasi adliyeye sevk edilen otomobil sürücüsü M.K.’nin ifadesinde "Yolda seyir halindeyken aniden önüme çikti" dedigi ögrenilirken, kaza ani güvenlik kameralarina yansidi.

Mihrace’den geriye sadece kazandigi kupalar kaldi

Mihrace Yasemin Bugdayci’nin agabeyi Abdulvahap Veysel Bugdayci, Mihrace’nin Zonguldak’ta her sezon 3’üncü ligdeki takimlari 1. Lige çikardigini belirtti.

Sezon çalismalarinin ardindan sürekli Diyarbakir’a geri dönüp ailesiyle vakit geçirdigini söyleyen Bugdayci, “Acimiz çok büyük. Bizim için degeri yüksek olan, cigerimiz olan bir kardesimizi kaybettik. Allah kimsenin cigerini yakmasin. Kendisi Zonguldak’taki 2 ve 3’üncü ligdeki takimlari 1. Lig’e çikariyordu. Birçok kupa elde etti. Bizde ve diger illerde birçok kupayi kazanmaya hak kazanmisti. Ayni zamanda kendisi bir beden egitimi ögretmeniydi. Kendini basketbol bransina adamisti. Mihrace de 2 ve 3’üncü ligdeki takimlari 1. Lig’e çikariyordu. Her sezon gider çalismasini yapar geri gelirdi eve” dedi.



“Bisikletini bir gün önce almisti”

Mihrace’nin bisikletini bir gün önce aldigini ve Dicle Üniversitesi’ne ilk yardim sertifikasini almak için giderken kazada hayatini kaybettigini belirten Bugdayci, sunlari kaydetti:

“Mihrace bisikletini bir gün önce almisti. Bisikleti gayet de iyi kullaniyordu. Mihrace ayni zamanda ilk yardim dersi de görüyordu. Kendisi ilk yardim ile ilgili egitimlerini bitirdikten sonra sertifika almaya hak kazanmisti. Sertifikasini almak için coskuyla Dicle Üniversitesi’ne gidiyordu. Ama maalesef dönüsü o coskuyla olmadi, üzüntüyle oldu. Mihrace’nin gidisi bizi yasa bogdu.”

“Acimiz dinene kadar sahis tutuklu kalsin”

Adaletin yerini bulmasi için çagrida bulunan Bugdayci, “Tek istegimiz adaletin tecelli etmesidir. Devletimize ve adaletimize güveniyoruz. Devletimizin bu isin üstünde duracagina inaniyoruz. Bunun gibi kazalari adaletli bir sekilde sonuçlanacagina inaniyoruz. Otomobil sürücüsü nasil hizli bir sekilde saliverildiyse o sekilde tutuklanmasini istiyoruz. En azindan acimiz dinene kadar sahis tutuklu kalsin” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile