Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Satıl tarafından, öğrencilerin derslerde öğrendikleri bilgileri pekiştirmeleri ve Balıkesir’in sahip olduğu doğal ve kültürel değerleri görmeleri amacıyla düzenlenen araştırma ve inceleme gezisinde, Kazdağı Milli Parkı ve kaynak değerleri incelendi. Geziye 100’e yakın öğrenci katıldı.
Kazdağı Milli Parkına ulaşmadan önce, Zeytinli Tanıtım Merkezinde, yetkililerinden bölge hakkında kısa bilgi alan öğrenciler, daha sonra dağdaki önemli noktalardan olan Kapıdağ yangın gözetleme kulesi, Tozlu Yayla ve Sarıkız Tepe mevkilerinde araştırma ve inceleme faaliyetleri gerçekleştirdi.
Sarıkız Tepede öğrencilere bölgenin endemik bitkilerini tanıtan Prof. Dr. Fatih Satıl, ayrıca Sarıkız efsanesindeki olayları da dile getirdi. Satıl, Kazdağı bölgesinde 83 endemik bitki bulunduğunu; Bunlardan, Kazdağı Göknarı ve Sarıkız Çayı gibi türlerin de yalnızca Kazdağı’na özgü 32 tür arasında yer aldığı bilgisini verdi.
Öğrencilerin bin 726 metredeki sarıkız türbesine zirve yaptığı gezi, Kazdağı eteklerinde bulunan ‘Sutüven Şelalesi’ ve ‘Hasan Boğuldu Göleti’ ile 850 yaşındaki ‘Anıt Çınar’ın ziyaret edilmesiyle sona erdi.
Genç Biyologlar Kazdağı Milli Parkında
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencileri, “Kazdağı Milli Parkı”na araştırma gezisi düzenledi.