Genç Çiftçi Domates Fidelerini Gazete Ve Sis Bombasiyla Korudu

Genç Çiftçi Domates Fidelerini Gazete Ve Sis Bombasiyla Korudu

Amasya’da genç bir çiftçi serasindaki domates fidelerinin zirai dondan etkilenmemesi için ilginç yöntemlere basvurdu. 10 bine yakin fidenin üzerini külah seklindeki gazete kagitlariyla sardiran Efe Firat Çilli, gece saatlerinde de sis bombasinin dumaniyla ürünlerini korumayi basardi.

Amasya’nin Aksalur köyüne bagli Çayköy mahallesinde yasayan 22 yasindaki Çilli, Meteoroloji’nin yaptigi zirai don uyarisi üzerine ailesine ait serada önlem aldi. Dedesinin daha önce uyguladigi yöntemi tekrar hayata geçirdi. Atik gazete kagitlarina külah sekli verip tanesini 13 TL’den satin aldiklari fidelerin etrafina sardirdi. Gece ateslenen sis bombasinin olusturdugu dumanin etkisiyle de tedbirlerini artirdi.

Bu dönemde etkili olan zirai dondan ürünlerini simdilik korumayi saglayan Çilli, “Hem gazete örttüm. Hem de sis bombalarini kullandim. Sabaha kadar seranin içinde duman olustu. Netice güzel, simdilik zararimiz yok” dedi.

Kis döneminde marul, roka ve tere yetisen serasina simdi domates dikip ürün verecekleri günü bekleyen genç çiftçi, “Çiftçilik güzel bir sey. Babadan, dededen kalan meslek. Bizde ayni sekilde devam ettiriyoruz. Isini iyi yaparsan, Allah’ta verirse her türlü kazandirir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile