Genç Girisimci Gözlügün Kaymasini Engelleyen Bant Üretti

KOSGEB destegiyle sirket kuran Mertcan Engindeniz, 3 yillik çalisma sonunda gözlügün yüzden kaymasini ve düsmesini engelleyen bitkisel içerikli bandi satisa sundu Genç girisimci Engindeniz, ürettigi bandi gözlüklerin bugulanmasini önlemek için cerrahi maskede de kullandi Engindeniz: 'Çerçeveli gözlüklerin PVC olan burun plaketine, kemik çerçeve gözlüklerin burun yastiklarina uygulaniyor. Böylece sapi olmadan bile gözlügü rahatlikla kullanabiliyorsunuz'

DENIZ AÇIK - Eskisehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Fen Fakültesi mezunu Mertcan Engindeniz, 3 yillik çalisma sonunda gözlügün yüzden kaymasini ve düsmesini engelleyen bitkisel içerikli bant üretti.

Yedi yildir gözlük kullanan Engindeniz, üniversite egitimine basladigi yillarda ders çalisirken gözlügünün yüzünden kaymasinin konsantrasyonunu bozdugunu fark etti. Bunun üzerine söz konusu problemi çözmek için kollari sivayan Engindeniz, ESTÜ Fen Fakültesi Kimya Bölümü Dr. Ögretim Üyesi Halil Berber'in de destegiyle gözlügün kayip düsmesini engelleyen bitkisel içerikli bant imal etti.

Gözlügün sapsiz sekilde burunda kalmasini saglayan bant, dermatolojik testlerden de geçti. Bu süreçte KOSGEB'den 40 bin lira 3 yil geri ödemesiz sermaye destegi alan Engindeniz, sirketini kurarak "gözlügü yerinde tutar" sloganiyla bant satisina basladi.

Engindeniz, ürettigi bandi gözlüklerin bugulanmasini önlemek için cerrahi maskede de kullandi.

ESTÜ Fen Fakültesi Fizik Bölümü'nden geçen yil mezun olan Mertcan Engindeniz, AA muhabirine, 2014 yilinda gözlük kullanmaya basladigini belirterek, gözlügünün burnundan kaymasindan dolayi 2 dakikada bir düzeltmek zorunda kaldigini söyledi.

Gözlügünü düzeltmekten dolayi derslere olan konsantrasyonunun bozuldugunu anlatan Engindeniz, söyle konustu:

"Gözlügümü koli bandiyla artik saçima bantlamistim hatta bant saçima yapistigi için kesmek zorunda kalmistim. Bu yüzden bir arayis içindeydim. Daha sonra kimya hocam Halil Berber'in destegiyle Ar-Ge sürecine basladik. 3 yillik bir Ar-Ge sürecimiz oldu. 2018'de bir prototip ürettik ama eksikleri vardi. Önceleri bant cilde yapistigi zaman bir iz birakiyordu. Su an o Ar-Ge'yi de tamamladik. Satisa hazir bir ürün haline geldi. Özel bir bitkisel ham maddeye sahip organik bileseni var. Dermatolojik testleri tamamlandi. Cilde herhangi bir zarari söz konusu degil. Oldukça pratik bir ürün. Çerçeveli gözlüklerin PVC olan burun plaketine, kemik çerçeve gözlüklerin burun yastiklarina uygulaniyor. Böylece sapi olmadan bile gözlügü rahatlikla kullanabiliyorsunuz. Ben günlük hayatimda çok rahat kullaniyorum."

- "Su anda satislardan memnunum"

Engindeniz, 3 Mart'ta patent basvurusu yaptigi ürünü gelistirmek için çalismalar yaptiklarini dile getirdi. Ürünün satisina internet üzerinden basladiklarini ifade eden Engindeniz, sunlari kaydetti:

"Su anda satislardan memnunum. Girisimci olmak gibi bir hedefim yoktu. Hiç böyle bir sey tahmin etmemistim. Hayat yönlendirdi. Ailem de gayet heyecanli. Siparisler geliyor. Yorumlar da fena degil aslinda. Insanlar üründen memnun olduklarini belirtiyorlar. Sirket ortaklarim Birkan Yagiz ve Sena Çaylak ile birlikte satisa devam ediyoruz. Bir paketin fiyatini 10 ila 15 lira arasinda satisa sunduk. Bir kisi bir paketi 2 hafta boyunca kullanabiliyor. Paket içinde 4 çiftten olusan toplam 8 bant var. Kisinin terleme ya da cilt yaglanmasina bagli 2 günde bir ya da 3 günde bir degistirilebilir çünkü eriyen bir bant."

Mertcan Engindeniz, yeni tip koronavirüs salginina karsi takilan maskelerin gözlükleri bugulandirdigini belirterek, ayni bandi kullanarak gözlüklerin bugulanmasini engellemek amaciyla maske tasarladiklarini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile