Genç Girisimcilerin Fikirleri, Istasyon Gaziantep'te Hayata Geçiriliyor

Genç Girisimcilerin Fikirleri, Istasyon Gaziantep'te Hayata Geçiriliyor

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odasi ve Habitat Dernegi is birliginde hizmete açilan Istasyon Gaziantep’te hem genç girisimcilerin fikirleri destekleniyor hem de verilen teorik ve uygulamali egitimlerle satis ve pazarlama tekniklerini ögrenen kursiyerlere istihdamin yolu açiliyor.

Gençleri modern toplum yapisina entegre etmeyi amaçlayan merkezde, dijital dönüsümü, girisimciligi, kapsayici ve sürdürülebilir büyümeyi odagina alan programlar ve ekosistemler gelistirilecek.

Gençlerin ihtiyaç duydugu kaynak, bilgi ve becerilere erismelerini saglayarak etkinlik düzenlemeleri için alan temin etmek hedefi ile hayata geçirilen proje, KOBI’lerin ve girisimcilerin dijitallesme yoluyla ulusal ve uluslararasi pazarda rekabetçi bir konuma erismesine katki sagliyor. Öte yandan Türkiye ekonomisinin kalkinmasi ve bölgenin itici gücü olmasini amaçliyor.

Ilk etapta lise ve üniversitesi mezunlarina istihdam saglamanin yani sira bölgedeki katma degerli ürün ve fikir gelistirmelerini saglayan merkez, topluluklari bir araya getirmeyi, topluluk inisiyatiflerini desteklemeyi, girisimcilik ve inovasyonu tesvik etmeyi, yerel ekosistemleri güçlendirmeyi, egitim ve mentorluk programlarina ev sahipligi yapmayi ve uluslararasi iliskileri desteklemeyi hedefliyor.

Kursiyerler memnuniyetini dile getirdi

Ilk kursiyerlerden olan ve grafik tasarim, mobil oyunlar ve animasyonlarla ugrasan Özlem Aksöz, Istasyon Gaziantep’in kariyerine destek verdigini belirterek, “Sosyal medya araciligiyla Istasyon Gaziantep’ten haberim oldu. Burada yapilacak olan egitimler sebebiyle katildim. Zaten mobil oyunlarla ilgili çalismalarim vardi. Burada sayisal, dijital oyun etkinligi için katildim. Yaptigim çalismalari bir seviye yukari tasimak istedim. Kendi yapmak istedigim özgün fikirlerin oldugu birtakim çalismalarim vardi. Bunun için bana referans olacak bir egitim aldigimi düsünüyorum. Bu amaçla da buradaki egitimden sonra kendi çalismalarimi devam ettirecegim” seklinde konustu.

Bir diger kursiyer Ömer Faruk Bozdan, Istasyon Gaziantep’in genç girisimcilere köprü görevi oldugunu ifade ederek, “3D animasyon ve modelleme isleriyle ugrasiyorum. Istasyon Gaziantep’i haber sitelerinde ögrendim. Birçok yerde ben oyunla ilgili egitim almaya çalistim ama çok pahalilardi. Ayni zamanda uzaktan egitim oldugu için sikinti yasayabiliyordum. Sorularim cevapsiz kaliyordu. Hatalarla karsilastigimda destek alamiyordum. Burada çok yardimci oluyorlar. Su zamanda genç birçok arkadasimiz oyun girisimcisi olmak istiyor. Burasi onlar için çok avantajli bir yer. Burasi fikirleri olan girisimciler için çok güzel bir yer. Yapmak istediklerini yapabilirler. Yardimci olan herkese çok tesekkür ederim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile