Genç İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Tokat Zazaca Veda Etti

Genç İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Tokat Zazaca Veda Etti

Bingöl'ün Genç İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr.

Betül Tokat, 'Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) hazırlanabilmek için görevinden istifa etti. Zazaca, 'Hatır şıma (Allahaısmarladık) ' diyerek vedalaşan Dr. Tokat, Genç'e bir gün uzman doktor olarak tekrar gelmek istediğini belirtti.

Belirli bir süre Genç Devlet Hastanesi Acil Servis Birimi'nde görev yaptıktan sonra geçtiğimiz yıl İlçe Sağlık Grup Başkanlığı görevine getirilen Dr. Betül Tokat, bu görevini yaklaşık 1 yıl sürdürdü. Güler yüzlü ve sevecen kişiliği ile ön plana çıkan Dr. Tokat, gerek kurum gerekse sosyal çevrede kısa sürede kendini sevdirmeyi başardı. GENÇ'TE 1,5 YIL GÖREV YAPTI Genç'in ilk görev yeri olduğunu belirten Dr. Tokat, bir buçuk yıllık görev süresi içinde Genç'in kendisine çok şeylerin kattığını belirtti. Dr. Tokat, 'İlk görev yerim olmasından dolayı Genç'in benim için apayrı bir yeri var. Uzmanlık için TUS sınavlarına hazırlanmam gerek. 1,5 yıl görev yaptığım Genç'ten hüzünlü ayrılıyorum. İleriki süreçte Genç'te uzman doktor olarak görev yapmak benim için büyük mutluluk olacaktır ' dedi.

Genç'te yaşadığı komşuluk ilişkilerini de asla unutmayacağını belirten Dr. Tokat, burada yaşadığı komşuluk ilişkisinin akraba ilişkisi kadar önemli olduğunu gördüğünü dile getirip yaşadıklarını gittiği her yerde özellikle anlatacağını da vurguladı

'KISA SÜREDE AZ DA OLSA ZAZACA ÖĞRENDİM '

Genç'te kaldığı süre zarfı içinde azda olsa Zazacayı öğrendiğini belirten Dr. Tokat, hastaları ile kurduğu diyalogtan dolayı 'dej ' (ağrı) kelimesini de asla unutamayacağını belirtti. 'Göreve başladığım ilk aylarda yaşlı amca ve teyzeleri muayene ederken dej 'ağrı ' kelimesini çok sık duyardım ' diyen Dr. Tokat, Türkçe bilmeyen hastalarla daha iyi iletişim kurabilmek için bu süreçte Zazacayı öğrenmeye çalıştığını anlattı. 'Türkçe bilmeyen yaşlı teyze ve amcalar, rahatsızlıklarını belirtmek için ağrıyan biryerlerini gösterirken bir de dej kelimesini kullanırdı. Dej'in ağrı olduğunu öyle anlamıştım. Mesela hasta elini başına götürüp 'saremı dejon' dediğinde başının ağrıdığını anlıyordum. Yine elini sırtına götürüp 'paştemı dejon', elini karnına götürüp 'zeremı dejon' demeleri gibi ' ifadelerini kullanan Dr. Tokat, gülerek, 'Tıp dilinde buna bir şekilde dej sendromu da diyebiliriz ' şeklinde konuştu.

Genç halkı ve tüm mesai arkadaşlarına teşekkür ettiğini belirten Dr. Tokat, 'Bir daha görüşmek üzere hatır şıma (Allahaısmarladık) ' diyerek vedalaştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile