Genç Itfaiyecilere Gerçegi Aratmayan Deprem Egitim

Genç Itfaiyecilere Gerçegi Aratmayan Deprem Egitim

Kahramanmaras depreminde enkaz altindan 79 can kurtaran Antalya Büyüksehir Itfaiyesi, kadrosuna kattigi yeni itfaiyecilere, olusturulan deprem simülasyon enkazinda egitim veriyor. Gerçegi aratmayan, enkaz karanligini yasatmak için gece düzenlenen egitim ve tatbikatlarda, tecrübeli itfaiyeciler genç itfaiyecilere deneyimlerini aktariyor. Genç itfaiyeciler deprem basta olmak üzere afetlere yönelik arama kurtarma becerileri kazanirken, zorlu görevlere hazir hale geliyor.



275 yeni itfaiyeciye zorlu egitim

Itfaiye kadrolarina katilan toplam 275 yeni itfaiye eri bu egitimleri basariyla tamamlayarak, halkin can ve mal güvenligi için çalismalarini sürdürüyor. Itfaiye kadrolarinda yeni göreve baslayan itfaiye erleri deprem, yangin ve diger afet durumlarinda karsilasabilecekleri vakalar konusunda özel olarak egitiliyor.

Son olarak Dösemealti ilçesinde yer alan deprem simülasyon alaninda gerçeklestirilen gece egitiminde itfaiye erleri, deneyimli egitmenler esliginde gerçegini aratmayan bir arama kurtarma operasyonu gerçeklestirdi. Deprem sonrasi enkaza dönen moloz yiginlarinin altinda kalan vatandaslarin nasil kurtarilacagi konusunda gerçeklestirilen egitimde kazazedelerin tespiti, teknik arama ve enkaz kurtarma gibi konular detayli bir sekilde islendi. Kurtarmalarda kullanilan ekipmanlar hakkinda bilgi verilirken, bu ekipmanlarin nasil kullanilmasi gerektigi de uygulamali olarak anlatildi.

Itfaiyeciler her an hazir

Antalya Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi Ekip Amiri Fatih Çiftsürenoglu, aralarina yeni katilan personelin olaylara aninda müdahale edebilmesi ve tecrübe kazanabilmesi için egitimlerin önemini vurguladi. Egitimlerin hayli zorlu oldugunu belirten Çiftsürenoglu, “Bugün deprem simülasyon alaninda muhtemel bir deprem ve göçük olaylari sonrasi enkaz altinda bulunanlarin yerlerinin tespit edilmesi ve bulunduklari alandan çikarilabilmesi için egitim yaptik. Ekipman kullanma, kazazede tespiti için fiziki ve teknik arama, enkaz kirma, yaralinin yanina inme ve yarali tahliyesinde uyguladigimiz domuz dami tekniklerini ögrendiler. Sadece yeni katilan arkadaslarimiz degil tüm personelimiz belli araliklarla bu egitimleri aliyor. Antalya Büyüksehir Itfaiyesi olarak tüm personelimizle yangin, kaza, afet durumlarina her an hazir sekilde egitimlerini sürdürerek, vatandaslarin güvenligi için çalismalarimizi sürdürüyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile