Genç Kadin Girisimci Ürettigi Dogal Kokulu Mumlarla Dünyaya Açilmayi Hedefliyor

Genç Kadin Girisimci Ürettigi Dogal Kokulu Mumlarla Dünyaya Açilmayi Hedefliyor

Diyarbakir’da sanatsal dokunuslarla dekoratif blok mumlar üreten girisimci Suzan Erdinç, dünya piyasasina açilmayi hedefliyor.

Diyarbakir’da müzik ögretmenligi yapan ve atamadan önce pandemide kendi evi için mum üretmeye karar veren Suzan Erdinç, internette arastirmalari sonucu ilk mumunu yapti. Daha sonra Diyarbakir’da dogal mum üretim ve satis yapanin olmadigini görünce kollari sivadi. Ilk zamanlar evde ürettigi kokulu mumlari internet ortaminda satan Erdinç, daha sonra Sur ilçesinde 6 metrekarelik dükkani kiralayarak satis yerine çevirdi. Görenlerin ilgisini çeken ve sokakta kokulariyla hayran birakan mumlarin ilgi çektigini kaydeden Erdinç, dünya piyasasina açilmayi hedefliyor.

Dogal mumlari Diyarbakir’da üreten tek kadin girisimci

Hafta sonlari ugradigi dükkani hafta içi kadin çalisanlarina birakan Erdinç, kadinlarin ayaklari üzerinde durmasi için hedeflerine dogru adim atmalari gerektigini söyledi.

Erdinç, “Pandemide evde kendim için mum yapmak istedim. Internetten arastirdim malzemelere yogunlastim hangisi saglik için zararlidir, zararsizdir. Parafin, soya kullaniliyor ve bal mumu kullaniliyor. Daha sonra en ulasilabilir ve saglikli olani soya vaksiydi bununla yapmaya karar verdim. Önce internetten siparis ettim, kendim için yaptim güzel oldu. Sonra düsündüm Diyarbakir’da mum imalatiyla ilgili bir yer yok, Hep ticaretle ugrasmak istiyordum ve kendimden bir seylerin olmasini istiyordum. Asil meslegi müzik ögretmenligi aktif olarak çalisiyorum, mum isine ögretmen olmadan önce karar verdim" dedi.



"Kötü bir gün geçirmissem bile buraya geldigimde kendimi çok iyi hissediyorum"

Dükkan kurmanin aklinda olmadigini ifade eden Erdinç, "Internetten satisini yaparim diye düsünmüstüm, küçük çapli bir ekonomik gelir elde ederim her kadinin düsündügü gibi. Daha sonra mumlari yaptikça ve interneti çok sevmedigimi fark ettim. Çok ugrasamadim oradan satis nasil yapabilirim, satis teknikleriyle ugrasamadigim için direkt Sur içine geldim. Burada kendim için bir dükkan bakmaya basladim. Ilk geldigim sokakta ilk gördügüm ve begendigim burayi tuttum. Talep güzel, Diyarbakir’da hiç olmadigi için insanlar sadece mum mu var? Nasil yani diye içeri giriyorlar. Ama çok güzel kokular ve sekilleri görünce aliyorlar ve burayi çok seviyorlar. Imalathane kurmayi planliyorum ve bununla ilgili girisimlerde bulunuyorum. Su anda onun için beklemedeyim. Üretmenin çok önemli oldugunu bildigim için üretirken kendimi çok iyi hissediyorum, burada kendimi desarj ediyorum, motive oluyorum. Çok kötü bir gün geçirmissem bile buraya geldigimde kendimi çok iyi hissediyorum. Çünkü buraya gelince bir seyler yapiyorum. Yaptigim isi seviyorum, yaptigim ise güvendigim için önce Türkiye’ye açilmayi, sonra dünyaya açilmayi planliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile