Genç Kizin Polis Olma Hayali Gerçeklesti

Genç Kizin Polis Olma Hayali Gerçeklesti

Kirikkale’nin Yahsihan ilçesinde yasayan 15 yasindaki Sude Sürmeli’nin polis olma hayali gerçeklestirildi. Sürmeli, kendisine hediye edilen üniformayi giyerek polis agabeyleriyle birlikte eglenceli vakit geçirdi.



Kirikkale’nin Yahsihan ilçesinde yasayan ve orta derecede isitme kaybi olan 15 yasindaki Sude Sürmeli, ailesiyle birlikte makamina gittigi Belediye Baskani Osman Türkyilmaz ile yaptigi görüsme sirasinda kendisinin polis olma hayalinin oldugunu anlatti. Baskan Türkyilmaz da Sürmeli’nin polislik hayalini gerçeklestirmek için durumu Yahsihan Kaymakamligi ve Ilçe Emniyet Müdürlügüne bildirdi. Polis memurlari ve belediye görevlileri, Sürmeli’yi evinde ziyaret ederek polis üniformasi hediye etti. Sürmeli, giydigi üniformayla ekip otosunda sehir turu yapti. Daha sonra Sürmeli, bir alisveris merkezinde polis memurlariyla birlikte eglenceli vakit geçirdi. Sürmeli’ye belediye tarafindan da tablet hediye edildi. Polis olma hayali gerçege dönüsen Sürmeli’nin mutlulugu ise gözlerine yansidi.

Sude Sürmeli, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, hayalinin gerçeklestigi için mutlu oldugunu ifade ederek, polis ve polis arabalarini çok sevdigini söyleyerek, "Mutlu oldum, hayalim gerçeklesti. Polis olma duygusu benim için bambaska bir sey. Üniformasi güzel geliyor. Polisleri ve polis arabalarini çok seviyorum. Ilkokul 4. sinifta hayalim olmustu. Isitme engelim var o yüzden polis olamiyorum. Osman Türkyilmaz’a ve Yahsihan Ilçe Emniyet Müdürlügüne tesekkür ederim" dedi.



Yahsihan Belediye Baskani Osman Türkyilmaz, Sude’nin polislik hayalini gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadigini belirterek,

"Sude bize müracaat ettiginde hayalinin polis oldugunu söylemisti. Benim çocukluk hayalim de polislikti. Daha önceden 23 Nisan’da emniyet teskilatimiz bana jest yapinca kizimiz onu televizyondan görmüs. Demis ki ’Osman baskani emniyet teskilati mutlu etti, bizi de mutlu ederler mi?’ diye bize ulastilar. Bizde Sude’yi kirmadik. Emniyet Müdürümüzden ve Kaymakamimizdan rica ettik. Sag olsunlar kirmadilar çocugumuzu. Bugün onun da hayalini gerçeklestirdik" diye konustu.



Emniyet teskilatina tesekkür eden Türkyilmaz, "Bir çocugu mutlu ettiysek bir aile mutlu oldu, bir aileyi mutlu edebildiysek bir apartman mutlu oldu, bir apartman mutlu olduysa bir mahalle, bir ilçe, bir il ve bir ülke mutlu olacak. Hayaller çocuklarin mutlu olmasi üzerine. Biz yöneticiler de hep gelecege insa ederiz, gelecege yatirim yapariz. Bugün Sude’yi mutlu ettik. Allah devlete zeval vermesin. Emniyet teskilatimizin tirnagina tas degdirmesin. Iyi ki varlar, iyi ki bugün Sude’yi mutlu ettiler" seklinde konustu.



Sude’nin babasi Emre Sürmeli ise, "Kizimin polislik hayali vardi. Bu durum bizi onurlandirdi. Tam istedigimiz bir seydi. Bugün gerçekten de çok mutlu olduk" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile