Genç kızlar ÇATOM'la kendilerini geliştiriyor

Siirt Valisi Musa Çolak, ÇATOM'u ziyaret ederek, yürütülen projeleri inceledi. Eşi Gülsüm Çolak ile Çok Amaçlı Toplum Merkezi'ni (ÇATOM) ziyaret eden

Siirt Valisi Musa Çolak, ÇATOM'u ziyaret ederek, yürütülen projeleri inceledi. Eşi Gülsüm Çolak ile Çok Amaçlı Toplum Merkezi'ni (ÇATOM) ziyaret eden Vali Çolak, kadınların iş ve sosyal hayatta yer almalarının önemli olduğunu söyledi.

ÇATOM Müdürü Pelin Ertekin'den yürütülen projeler hakkında bilgi alan Vali Musa Çolak, sınıf atölyelerini tek tek gezerek kursiyerlerle sohbet etti. Kadınların özgüvenlerini tazelemesi açısından ÇATOM'un önemli bir misyon üstlendiğini kaydeden Vali Çolak, "SODES projeleriyle Siirt eğitimde önemli bir atılım gerçekleştirdi. Şimdi de kadınlarımız SODES projeleri ile sosyal yönlerini geliştirip, üretken hale geliyorlar. Açılan kurslarda kızlarımız içlerindeki keşfedilmemiş yeteneklerini keşfederek, meslek sahibi olmakta, ekonomik ve sosyal anlamda kendilerine gelir sağlamaktadırlar." dedi.

Kursiyerlerin ürettikleri ürünlere pazar bulmakta zorlandıklarını belirtmesi üzerine Vali Musa Çolak, konuyu araştıracaklarını, gerekirse il dışından pazar bulma arayışlarına gireceklerini söyledi.

Bilgisayarlı biçki nakış atölyesinde de incelemeler yapan Vali Musa Çolak ve eşi Gülsüm Çolak, son sistem donanımla kurulan atölyeyi beğendi. Val iÇolak, geleneksel desenlerin çağdaş hale getirilerek, seri üretim yapılmasını ve bunun için çaba harcanmasını istedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile