Genç Matematikçiler Izmir Ekonomi'de Bulustu

Genç Matematikçiler Izmir Ekonomi'de Bulustu

Ilkokul, ortaokul ve lise dönemindeki ögrencilerin matematige olan ilgisini artirmak amaciyla düzenlenen Türkiye Matematik Yarismasinin ödül töreni, Izmir Ekonomi Üniversitesinin (IEÜ) ev sahipliginde gerçeklestirildi. Bu yil Azerbaycan’daki gençlerin de katilimina açik gerçeklesen yarismaya 8 bin 200 ögrenci basvurdu.

Türkiye Matematik Yarismasi Platformunun gerçeklestirdigi yarisma, 2019-2020 egitim-ögretim yilindan bu yana araliksiz düzenleniyor. Yarismanin bilim kurulunu ise Türkiye’nin farkli üniversitelerinden ve okullarindan matematikçiler olusturuyor. Matematige ilgi duyan tüm ögrencilere açik gerçeklesen yarismanin içerigi, Milli Egitim Bakanliginin müfredatina uyumlu bir sekilde, uluslararasi akran kazanimlari da göz önünde bulundurularak bilim kurulu üyeleri tarafindan hazirlaniyor.

IEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölüm Baskani Prof. Dr. Gözde Yazgi Tütüncü, gençlerin heyecanina ortak olmaktan büyük mutluluk duyduklarini belirterek, “Üniversitemizdeki ögrencilere nitelikli bir egitim imkani saglamanin yani sira ortaokul ve lise düzeyindeki gençlerimizin matematige ilgisini artiracak, matematigi sevmelerini saglayacak etkinlikler gerçeklestirmeyi de çok önemsiyoruz. Geçtigimiz aralik ayinda da Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü ile is birligi yaparak ‘Meslegimde Matematik Çalistayi’ düzenlemistik. 14 liseden 140 ögrenci ve 28 ögretmenimizi kampüsümüzde bir araya getirmistik. Bunlara ek olarak bu yil da Türkiye Matematik Yarismasi’nin Izmir ayagini üniversite olarak biz gerçeklestirdik. Yarismanin ardindan ödül törenine de ev sahipligi yaptik” dedi.

Prof. Dr. Tütüncü, sözlerini söyle sürdürdü:

“Matematik, günümüzdeki birçok meslekle çok yakindan iliskisi olan bir alan. Iletisimden isletmeye, metaverse dahil birçok alanda matematigi kullaniyoruz. Meslek tanimlari ve teknoloji gelisse de matematige olan ihtiyaç hep ayni. Günlük yasam becerilerinin kazanilmasi, konulara farkli bakis açilariyla yaklasma yeteneginin gelismesi için de matematik çok önemli. Bu noktada gençlerimizi erken yasta matematige tesvik edecek her etkinlige, bölüm olarak katki sunmaya haziriz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile