Genç Müsiad Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin:

Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, "Genç nüfus sinerjisini birlikte çalıştırmanın yollarını bulmalıyız

Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, "Genç nüfus sinerjisini birlikte çalıştırmanın yollarını bulmalıyız. Genç nüfusu, genç girişimcileri harekete geçirmek için, girişimciliğe dayalı kalkınma modellerine duyulan ihtiyacı göstermeli, eğitim, istihdam ve planlama stratejilerinde "girişimciliğin" yer almasını sağlamalıyız" dedi.
Girişimcilik Paneli'nde yaptığı konuşmada, gençlerin önünün açılmasını istediklerini söyleyen Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, "Bugün hepimiz görüyoruz ki ekonomileri tehdit eden en temel problemlerden birisi hiç şüphesiz işsizliktir. Bütün dünya ülkeleri gibi ülkemizde tehdit eden ve gençlerimizin en büyük sorunu işsizlik, ancak girişimcilerin önünün açılması ve desteklenmesi ile çözülür.
Bir iş kurmak, girişimci olmak, kişinin sadece kendisine iş sağlaması demek değildir. Her bir girişim, beraberinde yeni istihdam alanları ve iş sahaları meydana getirmektedir. Böylece bir girişim için bekleyen, bir fikri olan ama kendinde girişim cesaretini bulamayan genç beyinlerin böylesi önemli toplantılar vesilesiyle ilk adımı atmalarına destek olmayı amaçlıyoruz. Zaman zaman devletin, özel kurum ve kuruluşların genç girişimcilere yönelik desteklerini gündeme getirmeye çalışıyoruz. Görüyoruz ki,
ülkemizde bir adım bile atmak için desteğe ihtiyacı olan birçok genç girişimci bulunuyor. Elbette herkesin desteklenmesi imkansız olsa da, girişimcilere yönelik destek mekanizmalarının daha sistematik ve kurumsal hale getirilmesi gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
"Hemen herkes gençlerin ve girişimcilerin çok önemli olduğunu kabul ediyor. Ancak, biz gençler, bir girişim serüveni esnasında sayısız zorluklarla karşı karşıya kalıyoruz. Sürekli dile getirilen bürokratik sorunların girişimcilerin de cesaretini kırdığını maalesef üzülerek görüyoruz" diyen Akçin, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Bizim yapmamız gereken, hazır bu birlikteliğe ulaşmışken Malatya genç girişimci kamuoyunu oluşturarak ortak platformlar üzerine çalışmaları başlatmak olmalıdır. Bu sinerjiyi birlikte çalıştırmanın yollarını bulmalıyız. Genç nüfusu, genç girişimcileri harekete geçirmek için, girişimciliğe dayalı kalkınma modellerine duyulan ihtiyacı göstermeli, eğitim, istihdam ve planlama stratejilerinde "girişimciliğin" yer almasını sağlamalıyız. Kabul etmek gerekir ki bir toplumun geleceği, o toplumun gençlerinin
ufkundan bağımsız olarak düşünülemez. Bu sebeple, genç nüfusunun nitelikli, sağlıklı, çalışkan, üretken ve dinamik olması ülkenin geleceğini doğrudan etkilemektedir. Özellikle bizim gibi, nüfusunun büyük bir çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu ülkelerde "gençlerin" eğitimi, vizyonlarının genişliği ve gelecekten beklentilerinin umutla dolu olması çok önemlidir. Türk gençliği olarak bizler sahip olduğumuz potansiyelin farkında olmalıyız. Çok çalışmalı ve olumlu düşünmeliyiz. Cesur değil cesaretli, hırslı değil
azimli, edilgen değil etkileyen, tekil değil çoğul düşünen, bilgisiz değil eğitimli, kültürlü, hemen kabul eden değil sorgulayan bir ruha sahip olmalıyız".
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile