Genç Müsiad, Suat Kılıç’ı Ağırladı

Genç Müsiad, Suat Kılıç’ı Ağırladı

Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç, Genç MÜSİAD Ankara Şubesi’nde twitter üzerinden gençlerin yönelttiği soruları cevapladı.


Ömer Ekinci’nin moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte Kılıç, twitter üzerinden yöneltilen gençlerin sorularını cevapladı. “Gençlik STK’larının Gençlikle İlgili Rol ve Ödevleri” temasında gerçekleşen etkinlik “paylas.com” üzerinden canlı yayında sunuldu.

Gençlere öğütlerde bulunan Kılıç, “Hedef insana hizmetse, hizmet etmenin aracı olan makamın kendisi hedef haline gelmez. Seçilme yaşını 25’e indirdik. Parlamentoya girmek isteyebilirsiniz ama hedef parlamentoya girmek olmasın, Hedef insana hizmet etmek olsun” dedi.

Gençlik faaliyetlerinin önemini vurgulayan Kılıç, “Anadolu gençleri için bir şeyler yapmak demek, bütün dünya gençleri için bir şeyler yapmak demektir. Gençlik için bir şeyler yapın da ne yaparsanız yapın” diye konuştu.

Gençliğe yönelik hizmet alanlarının genişletilmesine dikkat çeken Kılıç, “Nüfusu 76 bin 600 bin kişiye ulaşan ve toplam nüfusun yüzde 50.5’i 30 yaşının altında olan bir ülkede en önemli konu başlığı, gençliğe yönelik hizmet alanlarının genişletilmesidir, en önemli kapı gençliğe açılan kapıdır. En önemli uğraş alanları gençlikle ilgili alanlardır. Dolayısıyla en önemli soru başlığı da gençliğin unutulması, yok sayılıp ihmale uğraması, kendi haline bırakılmasıdır” şeklinde konuştu.

“ÖNEMLİ OLAN İYİ İNSAN, ERDEMLİ İNSAN OLMAKTIR”
Ekinci’nin yönelttiği “Gençlikle ilgili, bugünün gençlerine baktığımızda sizi en çok umutlandıran şey nedir?” sorusuna Kılıç şu cevabı verdi:
“Beni en çok heyecanlandıran özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı görevim sırasında büyük onur duyduğum, genç, dikkatli ve kendi geleceğine, kendi sorunlarına ilgili bir gençlik popülasyonunun varlığı. Sayıları hiç de az değil, kendi sorunlarına duyarlı, tarihini bilen, geleceğe yönelik hangi adımları atması gerektiğini bilen bir neslin varlığı var. Elbette bir o kadar da sorunlarına duyarsız bir neslin de varlığı var. Ama ikisini dengeleyecek olan, fotoğrafın iyi karesindeki sorunlarına karşı duyarlı gençlerin varlığı. Türkiye’de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 155 tane gençlik merkezinin yapımına devam ediyoruz. Bitenler hızla açılıyor ama yetmez. Her MÜSİAD şubesinin bir gençlik merkezi olması lazım. Her MÜSİAD üyesi olan kardeşlerimizin iş yerinde birer gençlik merkezi olması lazım.

Gençlerin beyin ve zihin faaliyetleri olarak boş olmaması lazım. Çok okuması lazım. Her görüşten kitabı okusun. Mesela, ‘Ben komşumla görüşmüyorum’, ‘niye?’, ‘komşum CHP’li. Böyle bir dünya görüşü olamaz. Komşumuz, CHP’li olabilir, MHP’li de olabilir. Alevi, Kürt olabilir. Önemli olan iyi insan, erdemli insan olmaktır.”

“BEN SADECE GENÇLİK GÖNÜLLÜSÜYÜM”
Kılıç, kişisel web sitesinde “Gençlik Gönüllüsü” yazmasına ilişkin soru üzerine, “Ben şahsen kendi hayatımı gençlik faaliyetlerine adamış biri olarak pek çok insanı hayatlarını gençlik faaliyetlerine vakfetmeye davet ediyorum. Sahip olduğumuz tüm sıfatlar hepimizi terk edecek. Gençlik ve Spor Bakanıydım, o sıfat beni terk etti. Milletvekiliyim, ilk seçimle birlikte bu sıfat da beni terk edecek. Geçmişte AK Parti Grup Başkan Vekiliydim, bu sıfat da beni terk etti.. Anayasa Komisyonu üyesiydim, tüm sıfatlar beni terk etti. Ama geriye sadece hayata ve insana ait olan sıfatlarınız kalacak” diye cevap verdi.

“GENÇLERİN ‘SUAT ABİ’Sİ OLMAYI TERCİH EDERİM”
Bakanlık görevini tamamlamasının ardından “Suat Abi” sıfatının kalıcı olduğuna ve bundan çok memnun olduğuna değinen Kılıç, şunları kaydetti:
“Web sitemde tek ibare var ‘Suat Kılıç Gençlik Gönüllüsü’. Tüm sıfatlar beni terk ettiğinde geriye kalacak olan tek sıfattır. En fazla kalabalığı toplayacak olan en geniş küme ‘Gençlik Gönüllüsü’ kümesidir. Hamdolsun ki bu noktaya bakanlık görevimi emaneti teslim ettikten sonra gelmedim. Bakanlığımın ilk röportajını verirken, “Elbette ki sayın bürokratlarım bana ‘Sayın Bakanım’ diyecektir ama gençlerin ‘Sayın Bakanı’ değil ‘Suat abisi’ olmayı tercih ederim. O röportajı yapan kardeşimize de teşekkür ediyorum. ‘Suat abi’ vurgusu o tarihte yerleşti. Bugün yolda yürürken çok rahat bir şekilde 100 metre öteden, hayatımda hiç görmediğim bir genç sanki anne-baba aynı kardeşmişiz gibi ‘Suat abi’ diye sesleniyor ve ben de duyunca üzerime alınıp dönüyorum zaten.”
Kılıç, gür sesiyle ilgili soruya ise şöyle yanıt verdi:
“Diksiyon eğitimi almadım. İnsanın kesintisiz konuşabilmesi konuya hakim olmasıyla alakalıdır. Genç kardeşlerim çok okumaya gayret etmelidir. Arı ve bal örneğinde olduğu gibi, ne kadar geniş bir coğrafyanın çiçeklerini dolaşırsanız polen ve bal terkibiniz o kadar zengin olacaktır.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile