Genç Müzisyenler 30 Agustos Zafer Bayrami Konserine Hazir

Genç Müzisyenler 30 Agustos Zafer Bayrami Konserine Hazir

Antalya’da, Muratpasa Belediyesi’nin 40 kisilik gençlik orkestrasi, 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99’uncu yil dönümü dolayisiyla Muratpasa Atatürk Kent Meydani’nda düzenleyecegi konserde sahne alacak. 29 Agustos Pazar günü gerçeklestirilecek kutlamalarda Gençlik Orkestrasi’na belediyenin çocuk korosu da eslik edecek.

Muratpasa Belediyesi, 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99’uncu yil dönümü, Muratpasa Atatürk Kent Meydani’nda düzenlenecek etkinliklerle kutlayacak. 29 Agustos Pazar, saat 19.00’da baslayacak kutlamalarda ilk olarak Muratpasa Belediyesi’nin 40 kisilik Gençlik Orkestrasi sahne alacak.

Keman, yan flüt, saksafon, baglama, basgitar gibi enstrümanlarin yer aldigi Gençlik Orkestrasi, konser için hazirliklarini Muratpasa Belediyesi Degirmenönü Kurs Merkezi’nde sürdürüyor. Sef Emrah Aydin yönetimindeki orkestra, konserde, Fikrimin Ince Gülü, Senden Baska, Harmandali gibi sarkilarla birlikte 9. Senfoni gibi klasik müzik eserlerinin bulundugu 11 sarki seslendirecek. Orkestraya, Muratpasa Belediyesi’nin yaz boyunca Degirmenönü Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam eden sanat kurslarina katilan çocuklardan kurulan koro da eslik edecek.

Haftada üç gün ders

Orkestranin üyelerinden 15 yasindaki Alara Sugilan, 2 ay önce ekibe katildigini belirterek, “Haftada üç gün üçer saat ders yapiyoruz” dedi.

Orkestra sefi Emrah Aydin ise pandemi nedeniyle yasanan kapanma sürecinin ardindan orkestranin yeniden olusturuldugunu belirterek, “Konser için gençlerimiz çok heyecanli” diye konustu.

Kadin voleybol takimi seyircisiyle bulusacak

Muratpasa Belediyesi’nin 29 Agustos’ta gerçeklestirecegi kutlamalarda Gençlik Orkestrasi konserinin ardindan, yeni kurulan ve bu yil 1. Ligden mücadelesine baslayacak Muratpasa Belediyespor kadin voleybol takimi da ilk kez seyircisiyle bulusacak. Kutlamalarda, takim ve teknik heyetin tanitimi yapilacak. Muratpasa Belediyesi’nin kent meydanindaki 30 Agustos kutlamalari, saat 20.00’de baslayacak Pinhani konseriyle devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile