Genç'te 'Yarının Yıldızları Projesi' Başladı

Genç'te 'Yarının Yıldızları Projesi' Başladı

Bingöl'ün Genç İlçe Kaymakamı Serkan Şeker, ilçedeki öğrenciler arasından gelecekte ulusal ve uluslararası düzeyde söz sahibi olacak kabiliyetteki çocukları seçmek, eğitmek, müsabakalara katılmalarını sağlamak amacıyla ilçe merkezi, beldeler ve köy kapsamında 'Yarının yıldızları projesi' başlattı

Bingöl'ün Genç İlçe Kaymakamı Serkan Şeker, ilçedeki öğrenciler arasından gelecekte ulusal ve uluslararası düzeyde söz sahibi olacak kabiliyetteki çocukları seçmek, eğitmek, müsabakalara katılmalarını sağlamak amacıyla ilçe merkezi, beldeler ve köy kapsamında 'Yarının yıldızları projesi' başlattı.
Proje kapsamında ilçede görev yapan 14 beden eğitimi öğretmeni, antrenör ve ilgili kurum amirleri ile bir araya gelip bir toplantı yapan Genç Kaymakamı Serkan Şeker, projenin nihai hedefinin, Genç ilçesinden gelecekte ülkemizi dünya çapında başarıyla temsil edecek, zeki, çevik ve ahlaklı sporcuların yetiştirilmesi olduğunu belirtti. Kaymakam Şeker, "Genç'te görev yapan beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörleri atletizm, kros, basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi, badminton ve taekwondo dallarında ilköğretim 4-5-6 ve 7. sınıf öğrencileri arasından seçmeler yapacaktır. Projede maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencilere öncelik sağlanacaktır. Yoğun bilimsel teknik bilgi, kondisyon antrenman, beden ve ahlak terbiyesi derslerinin uygulanacağı programlara, kendi alanında ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı olmuş milli sporcularımız ve spor adamlarımız söyleşi yapmak ve çocuk sporcularımıza tecrübelerini anlatmak, tavsiyelerde bulunmak üzere davet edilecek" dedi.
Kaymakam Şeker, uygulanacak projeye Bingöl Valiliği ve ilgili kurumların da destek olacaklarını belirtti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile