Genç Yazarlar, Asim Gültekin'i 'Emare' Dergisiyle Andi

Asim Gültekin'in hayati ve gençlige yaklasimi, Dijital Dergicilik Okulu ögrencilerinin hazirladigi biyografi dergisi 'Emare'nin yeni sayisinda ele alindi Genç yazarlarin bir ay boyunca Asim Gültekin'in eserlerini inceleyerek yaptiklari arastirmalar, görüsme ve okumalar sonucu hazirladiklari dergide Cemal Balibey, Yusuf Goncagül, Erol Erdogan, Volkan Yahsi ve Enes Batman da hatiralarini okuyucuyla paylasti.

Geçen yil hayatini kaybeden dergi ve kültür dünyasinin önemli ismi Asim Gültekin, vefat yildönümünde çesitli etkinliklerle aniliyor.

Dijital Dergicilik Okulu ögrencilerinin hazirladigi biyografi dergisi "Emare" de üçüncü sayisini Mustafa Asim Gültekin'e ayirdi.

Genç yazarlarin bir ay boyunca gazeteci, yazar ve egitmen Asim Gültekin'in eserlerini inceleyerek yaptiklari arastirmalar, görüsme ve okumalar sonucu hazirladiklari dergide Gültekin su ifadelerle anlatildi:

"Bu dünyadan bir Asim Hoca, bir Asim Abi, bir dervis, bir mücahit, bir devrimci, bir dergi delisi, bir kitap asigi geçti. Bir bedene, kisacik ömre sigdirdi hepsini Asim Gültekin. Dergisinin ilk sayisini çikaran bir editöre isik oldu kimi zaman. Bazen de bestelenmemis ezgileri dert edindi kendine. Zamanini, emegini, bilgisini esirgemedi bizlerden. Bütünüyle, ayirmadan, ayrismadan, Islamca yasadi."

- Asim Gültekin'in gençlige katkilari anlatildi

Gültekin'in gençlige katkilarinin ele alindigi dergiye Bedia Efnan Demir "Asim Gültekin Kimdir?", Zeynep Vatansever "Asim Gültekin'in Gençlige Katkilari", Elanur Mevlüde Özgül "Asim Gültekin'i Gençlere Sorduk", Irem Çiçen "Asim Gültekin ve Etimoloji", Ayse Zülal Günay "Tek Basina Ordu", Harun Talha Özsoy ve Sena Darbaz "Anma Kösesi", Sümeyye Çaylak "Asim Gültekin ve Gençler", Esra Muslu "Neslin Asim'i", Gülce ise "Birden Bine ile Sayilari Gizlerine Ayirmak" baslikli yazilariyla katkida bulundu.

Dergicilik egitimi alan ögrencilerin arastirma, yazi ve çizimleriyle hazirlanan dergide Cemal Balibey, Yusuf Goncagül, Erol Erdogan, Volkan Yahsi ve Enes Batman da hatiralarini okuyucuyla paylasti.

Dijital Dergicilik Okulu, kültürel degerleri arastiran ögrencilerin hazirladigi "Emare" dergisinin de arasinda bulundugu 250'den fazla dergiyi okuyucunun begenisine sundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile