Genç Yönetmenin Projesine Destek

Genç Yönetmenin Projesine Destek

Yasar Üniversitesi Film Tasarimi Bölümü Arastirma Görevlisi Sertaç Koyuncu’nun, “Yeryüzünden” isimli uzun metraj film projesi, Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügü tarafindan senaryo ve diyalog yazim destegine layik görüldü. Filmleriyle bugüne kadar birçok ödül kazanan Koyuncu, geçtigimiz yil, son kisa filmi Bogulmanin Adabi ile de dört ödül kazanmisti.

Yasar Üniversitesi Sanat ve Tasarim Fakültesi Film Tasarimi Bölümü Arastirma Görevlisi Sertaç Koyuncu’nun, geçtigimiz yil Antalya Altin Portakal Film Festivali Antalya Film Forum bölümünde Film Standartlari Post-Prodüksiyon ödülünün sahibi olan uzun metraj film projesi bir destek daha kazandi. Koyuncu’nun, senaristligini ve proje yönetimini yaptigi Yeryüzünden isimli uzun metraj film projesi, Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügü tarafindan basvuran 168 proje arasindan seçilerek senaryo ve diyalog yazim destegi alan 30 projeden biri oldu. Yeryüzünden, yine geçen yil Solis Cinema Sessions Proje Gelistirme Kampina da seçilmisti.

Geçtigimiz ay yapilan 72. Uluslararasi Berlin Film Festivalinin European Film Market Bölümüne de kabul edilen Koyuncu, “Burada, film projem Yeryüzünden hakkinda uluslararasi ortak yapimcilarla toplantilar gerçeklestirme firsati buldum. Bir Alman film yapimcisiyla prensipte anlastik. Filmin uluslararasi ortak yapimcilarin katilimiyla daha genis bir izleyici kitlesine ulasmasini hedefliyoruz ve Türkiye-Almanya-Fransa ile Slovenya ortak yapimi olmasini planlamaktayiz” dedi.

Bogulmanin Adabi kisa filmi basta olmak üzere bugüne kadar çesitli projeleriyle sekiz ödül kazanan Sertaç Koyuncu, sosyolojik bir gerilim filmi olarak tasarladigi Yeryüzünden’in konusu hakkinda ise su bilgileri verdi:

“Üniversitede astronom olan Baris, is güvenligi uzmani kardesini bes yil önceki maden patlamasinda kaybettiginden beri, gökyüzü gözlem etkinlikleri düzenleyerek yoksullasan maden kasabasina destek olmaktadir. Bu yil, maden patlamasinin dünya disi varliklarla iliskisi oldugunu iddia eden bir grup astroloji meraklisi da etkinlige dahil olur. Etkinlige katilanlardan bazilarinin esrarengiz biçimde ortadan kaybolmasiyla kasabanin gizledigi korkunç sir ortaya çikar. Sosyolojik bir gerilim filmi olarak tasarladigimiz Yeryüzünden’de, Türkiye’nin toplumsal travmalarindan olan maden kazalarindan yola çikiyoruz. Gökyüzü gözlemi temasi ile bugünü ve gelecegi anlamlandirmayi, maden kazasi temasi ile geçmisle yüzlesmeyi hedefliyoruz. Böylece Yeryüzünden tematik düzlemde gökyüzü ile yeralti arasinda bir çatisma üzerine kurulmus oluyor.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile