Genç Zihinler Ödüllendirildi

Genç Zihinler Ödüllendirildi

Genç Memur Sen’in, tüm ülke gençlerine yönelik organize ettigi, temelinde ögretmen, ögrenci ve kitabin oldugu Türkiye geneli resmî/özel ortaögretim kurumlarinda ögrenim gören ögrencilere yönelik olarak kompozisyon ve kitap okuma kategorisinde gerçeklestirilen ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ isimli yarismanin ödül töreni Antalya Anadolu Imam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçeklestirildi. Törene edebiyat dünyamizin önemli isimlerinden Sair ve yazar Prof.Dr. Nurullah Genç, Memur-Sen Antalya Temsilcisi ve Egitim Bir Sen Sube Baskani Eyüp Bülent Miran, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Necip Dal, Kepez Ilçe Milli Egitim Müdürü Kenan Yavuz, Sube Müdürleri, okul yöneticileri, ögretmenler, ögrenciler ve veliler katildi.



Asim’in nesline güçlü bir motivasyon

Program Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan Ümran Kur’an Kursu Ögreticisi ve Balbey Camii Imam Hatibi Çapan Altindal Kur’an tilaveti ile basladi.

Kur’an tilavetinin ardindan açilis konusmasini Memur-Sen Antalya Temsilcisi ve Egitim Bir Sen Sube Baskani Eyüp Bülent Miran yapti. Baskan Miran açiklamasinda su ifadelere yer verdi: “7 yil önce hayata geçen ve Milli Egitim Bakanligimizla yapilan protokol çerçevesinde yürütülen Bir Bilenle Bilge Nesil projesi kapsaminda son 7 yilda 1 milyon 680 bin kitap okunmus ve yaklasik 900 bin kompozisyon yazilmistir. Yarinin Türkiye’sini omuzlarinda tasiyacak olan asimin nesline güçlü bir motivasyon olacagina inandigimiz bir bilenle bilge nesil projesinin amaci; okuyan, arastiran, elestirel düsünen, öz güveni yüksek, sanata ve bilime ilgili, ahlakli, bir gençlik yetistirmektir. Üstad Mehmet Akif inanin da dedigi gibi: ‘‘gençler, umudumuz sizlersiniz, varligimizin her hücresi size baglanan umudun, size olan ihtiyacin en canhiras feryadi içindedir.’’” diye konustu.



Guguk Kusu örnegi

Baskan Miran’dan sonra sair ve yazar Prof. Dr. Nurullah Genç ‘basari bedel ister’ temali konusma yapti. Bati medeniyetini Guguk kusuna benzeten Genç, “Bati medeniyeti bir Guguk Kusu’dur. Guguk Kusu yuva yapmaz. Güzel bir yuva görürse oraya bir yumurta birakir. Guguk Kusu’nun yavrusu da 12 günde dogar ve yuvayi tahrip eder. Insanlar Guguk Kusu gibi olamaz çünkü Allah bize akil vermis Bati medeniyeti Guguk Kusu medeniyetidir. O yüzden uyanik olmaliyiz. Guguk Kusu anlayislilari fark etmeliyiz” dedi.



Israil demek sapiklik demektir

Orta Dogu’nun Amerika’nin menfaat pazari oldugunu belirten Nurullah Genç, Gazze’ye yapilan zulme isaret etti. Genç bu konuda sunlari söyledi: “Umurunda mi saniyorsunuz orada ölen çocuklar Biden’in. Merhamet her kalbe nasip olmayacak masumiyetin adidir diyor Ibn-i Haldun. Israil demek sapiklik demektir ve tüm dünya Israil’in sapikligini seyrediyor. Biz insani yasat ki devlet yasasin anlayisinin temsilcileriyiz. Biz gönüller sultani bir milletin evladiyiz. Bu dünyanin bizim milletimize ihtiyaci var. Daha adil bir dünya mümkün demek bu dünyanin ihtiyacidir.” diye konustu.

Nurullah Genç’e günün anisina Baskan Eyüp Bülent Miran tarafindan çiçek takdim edildi. Programin sonunda Nurullah Genç, sevenlerinin kitaplarini imzaladi ve onlarla günün anisina fotograf çektirdi.

Ödül listesi

Ferhat Özbadem adli yazara ait Malcolm X adli kitabin kompozisyon dalinda ödül siralamasinda birinciligi ‘’Dava ve Özgürlük’’ isimli kompozisyonuyla Kepez Prof. Dr. Rasit Küçük Anadolu Imam Hatip Lisesi’nden Hümeyra Yildiz kazandi. Ikinciligi ‘’Su’suyoruz’’ adli kompozisyonuyla Gazipasa Anadolu Lisesi’nden Kübra Yildirim, ‘‘Malcolm X Portresi’’ adli kompozisyonla, Dösemealti Erünal Sosyal Bilimler Lisesi’nden Sümeyye Gündogdu da üçüncülügü kazandi.

"Gün Olur Asra Bedel" adli kitabin kompozisyon yarismasinda ‘’Acinin ve Umudun Bozkiri’’ isimli kompozisyonuyla Kumluca Gül- Çetin Kaur Anadolu Lisesi’nden Gayenur Yalçin birincilik ödülüne layik görüldü.

‘’Bozkirin Mirasini Tasimak’’ baslikli kompozisyonuyla Kepez Çaglayan Lisesi’nden Elif Sena Durmaz ikincilik ödülünü aldi. ‘‘Toplumsal Degerlere Sahip Çikmak’’ adli kompozisyonuyla, Kepez Antalya Bilim Sanat Merkezi’nden Mehmet Emre Uyanik da üçüncülük kazandi.

Sadettin Ökten’in "Içimde AVM var’’ adli eserinin kompozisyon yarismasinda birinciligi ‘’Sehir ve Medeniyet Tasavvuru’’ adli kompozisyonuyla Kepez Metin Çiviler Anadolu Lisesi’nden Efnen Büyükkol elde etti. ‘’Medeniyetin Kölelestirdigi Insan’’ baslikli kompozisyonuyla Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi’nden Zeynep Yilmaz ikinci, ‘’Ele geçirilen toplum’’ adli kompozisyonu ile Dösemealti Erünal Sosyal Bilimler Lisesi’nden Sümeyye Gündogdu üçüncü oldu.

Nazan Bekiroglu’nun "Yusuf ile Züleyha’’ adli eserin kompozisyon yarismasinda ‘’Sabrin sonu’’ baslikli kompozisyonuyla Kepez Çaglayan Anadolu Lisesinden Müge Taci birincilik ödülüne layik görüldü.

‘’Rüyadan umuda’’ adli kompozisyonuyla Finike Giyasettin keyhüsrev Anadolu lisesinden Yaren Altinok ikincilik ödülünü aldi. Üçüncülüge ise Kumluca Gül Çetin Kaur Anadolu Lisesinden ‘’Güzelligin ve sabrin imtihani’’ adli kompozisyonuyla Gamze Akman layik görüldü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile