Gençkonfed Baskani Okudan Açiklamasi 'Gençlerdeki Inançlilik Orani Yüzde 78'

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GençKonfed) Baskani Bilal Okudan, yaptiklari ankete göre ‘gençler inançsizlasiyor’ iddiasinin ankette çikan ’yüzde 78 inançli genç orani’ ile çürütüldügünü ifade etti.

GençKonFed Baskani Okudan, gazeteci Cüneyt Özdemir’in Youtube kanali üzerinden gerçeklestirdigi canli yayina katilarak, GençKonfed tarafindan yapilan sikça gündeme gelen dini inanç, tarihi suur gibi konulari içeren anket çalismasi hakkinda bilgiler verdi. GençKonfed’in Türkiye’ye katki saglayacak projelerinden de bahseden Okudan, farkli üniversitelerden 250 ögrencinin katilimiyla yapilan anket çalismasi hakkindaki dini inanç sorusuna yanit verdi. Okudan, ‘Gençler inançsizlasiyor’ iddiasinin ankette çikan ’yüzde 78 inançli genç orani’ ile çürüdügünü kaydetti.

Gençlerin hangi amaçla ve hangi sosyal medya platformunu kullandigi hakkinda ankette yer alan verileri açiklayan Okudan, “Verilerimize göre gençlerin çogu sosyal medyayi eglence amaci ile kullaniyor. En çok kullanilan platform ise Instagram” dedi.

Gençlerdeki tarih suurunun ve geçmisleriyle duygusal baglarinin ortaya atilan iddialarin aksine hala yüksek oranda bulundugunu belirten Okudan, “Gençler, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, kurmus oldugu cumhuriyete baglilar, cumhuriyet çocuklari ve ayni zamanda Osmanli torunlari olarak da geçmislerini unutmadilar” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile