Gençler, 2 gün koşarak bayrağı Konya'ya getirdi

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Kurtuluş Savaşının Batı Cephesi Karargâhı Akşehir'den Konya'ya gönderilen Türk Bayrağı, atletlerin 2 gün s

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Kurtuluş Savaşının Batı Cephesi Karargâhı Akşehir'den Konya'ya gönderilen Türk Bayrağı, atletlerin 2 gün süren koşunun ardından Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'a teslim edildi.

Konya'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı Anıt Alanı'na çelenk sunumu ile başladı. Programa, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaaddin Örsal, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan, çok sayıda askeri ve siyasi erkan ile vatandaşlar katıldı. Çelenk sunumunun ardından kutlamalar, Atatürk Stadı'nda devam etti. İlköğretim, lise ve üniversite öğrencilerinin hazırladıkları gösteriler izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı'nın işbirliğiyle bayrak koşusu da yapıldı.

Kurtuluş Savaşı'nın Batı Cephesi Karargâhı olan Akşehir'den Konya'ya ulaştırılmak üzere atletlerin taşıdığı bayrak 2 gün sonra 19 Mayıs törenlerine yetiştirildi. 10 atlet eşliğinde yola çıkan bayrak, bugün Konya Atatürk Stadyumu'nda Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'a edildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile