Gençler, Girisimcilige Yönlendiriliyor

Gençler, Girisimcilige Yönlendiriliyor

Ankara Ticaret Odasi’nin (ATO) etkin ekonomiye genç girisimciler kazandirmak amaciyla hayata geçirdigi "Meslegim Kültürüm: Kültürel Üreticiler için Girisimcilik ve Kariyer Gelisimi Projesi"nin kapanis toplantisi ATO ev sahipliginde yapildi.

Ankara Ticaret Odasi’nin, Kültür ve Turizm Bakanligi destekleriyle ATO IDEA ve Baskent Üniversitesi koordinatörlügünde, etkin ekonomiye genç girisimciler kazandirmak amaciyla hayata geçirdigi "Meslegim Kültürüm: Kültürel Üreticiler için Girisimcilik ve Kariyer Gelisimi Projesi"nin kapanis toplantisi ATO ev sahipliginde yapildi.

ATO Baskani Gürsel Baran ve ATO Meclis Baskani Mustafa Deryal’in ev sahipliginde, ATO Fuaye Alani’nda gerçeklesen toplantiya, Baskent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. I. Haldun Müderrisoglu, Kültür ve Turizm Bakanligi Telif Haklari Genel Müdürü Dr. Ziya Taskent ve Çankaya Kaymakami Murat Duru ile ATO Meclis ve Komite Üyeleri ve proje paydaslari katildi.

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, toplantinin açilisinda yaptigi konusmada, 2 Agustos’ta ATO’da gerçeklestirdikleri açilisin ardindan projenin basariyla yürütüldügünü belirterek, proje kapsaminda mesleki ve teknik beceri kazandirma egitimlerinde görev alan egitimcilerin faydalanmasi amaciyla yardimci egitici materyaller gelistirildigini bildirdi. Teknolojide yasanan gelismelere paralel olarak etkin kültür endüstrilerinin her geçen gün ürün çesitliliginin ve ekonomideki agirliginin arttigini kaydeden Baran, “Tüm dünyanin takip etmeye basladigi hizla gelisen bu sektördeki girisimci sayisini artirmak ekonomimiz için çok kiymetli. Etkin endüstriler sanatsal ve kültürel alanin gelismesiyle hem fikri altyapiyi hem de nitelikli istihdami gelistirerek, sehirlerin kültür ve sanat hayatinin canlanmasina turizm ve kültürel alanlarda ekonomik hareketliligin olusmasina önemli katki sagliyor. Katma degerli üretim saglayan etkin endüstriler alanindaki genç girisimci sayimizi artirmak istiyoruz. ATO olarak katida bulundugumuz bu proje ile kültür endüstrileriyle ilgili alanlarda teknik egitim gören 16 ila 29 yas arasi gençlerimiz girisimcilige yönlendiriliyor” dedi.

ATO Baskani Gürsel Baran, kültür endüstrileri ile iliskili alanlarda teknik egitim gören 16 ila 29 yas arasi gençleri girisimcilige tesvik etmek amaciyla baslatilan projenin gençlere yeni bir ufuk açarak etkin kültür endüstrileri alaninda girisimciligi bir kariyer alani olarak seçmeleri açisindan kiymetli oldugunu belirterek, “ATO olarak ticaretin yani sira girisimciligi ve girisimcilik sayisini artirmayi amaçliyor, nitelikli is gücü ve kariyer gelisimi gibi konulari her zaman merkezimizde tutuyoruz. Bunlarin ticaretin gelisimi ve ekonomik kalkinmamiz için olmazsa olmazlardan oldugunu biliyoruz” dedi.

Türkiye’nin, sermayesini bilgi, kültür, etkinlik gibi unsurlardan alan etkin kültür alanin gelismesini saglayacak insan kaynagina sahip oldugunu ifade eden Baran, “ATO çatisi altinda da bu kaynaklara sahip çok sayida üyemiz var. Bunlarin sayilarini artirmakla ilgili bir gayretin içindeyiz. Çünkü hep söyledigimiz gibi katma degerli üretime, katma degerli ihracata ihtiyacimiz var. Basariyla sonuçlanan bu proje insallah artarak devam eder sehrimizin de ülkemizin de ekonomisine katki saglar” dedi.

Baskent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. I. Haldun Müderrisoglu da yaptigi konusmada, kapanis toplantisinin bir sonuç degil mesleki ve teknik egitimde dijitallesen dünyanin temposuna ayak uydurma yolunda bir baslangiç oldugunu söyledi.

Müderrisoglu, Meslegim Kültürüm projesinin mesleki egitime etkin ekonomi bakis açisini tanitan ilk proje oldugunu belirterek, “Proje ile mesleki ve teknik egitim alaninda Türkiye’nin yaptigi atilima ivme kazandirmayi, yüz binlerce kiymetli egitmen ve ögretmenin ögrettigi sanat ve zanaata deger katmayi amaçliyoruz. Kültür ve Turizm Bakanligi himayesinde ATO’nun katkilariyla yürüttügümüz bu projenin Türkiye’de etkin endüstrilerin gelistirilmesi ve küresel pazarda yer edinmesi için nis bir alandaki ilk adim oldugunun bilincindeyiz. Sizlerin destegi ve teveccühü Baskent Üniversitesi YEKAM’in bu konuda daha fazla çaba göstermesi için umut kaynagidir” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanligi Telif Haklari Genel Müdürü Dr. Ziya Taskent ise projenin amaçlarina ve sonuçlarina degindigi konusmasinda, “Projede amaç, yararlanicilari gençler olacak sekilde etkin endüstriler alaninda programa alinacaklara girisimcilik ve eser üretme becerileri kazandirmakti. Proje dayanisma ile ilerledi. Bakanlik destegini verdi, akademi akademik bilgisini ortaya koydu, Ankara’da ticaretin çati örgütü olan ATO buna is birligini katti. Proje imece yoluyla hayata geçirildi” dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan Etkin Kültür Endüstrileri Arastirma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Nihan Gider Isikman ve Merkezin Danisma Kurulu Üyesi Dr. Erman Demir proje hakkinda bilgi vererek, projeye özel içeriklerle hazirlanan www.meslegimkulturum.com web sitesi hakkinda bir sunum gerçeklestirdi.

Etkin kültür endüstrilerinin mesleki, teknik ve yaygin egitim düzeyinde desteklenmesi amaciyla gelistirilen egitici içerikler, PDF dokümanlari ile videolar katilimcilara tanitildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile