Gençler Için Nitelikli Istihdam Firsati Açiklamasi Uçak Bakim Teknisyenligi

Gençler Için Nitelikli Istihdam Firsati Açiklamasi Uçak Bakim Teknisyenligi

ORAN Kalkinma Ajansi tarafindan yürütülen Avrupa Birligi destekli ‘Uçak Bakim Teknisyenligi Egitimi Projesi’ ile 54 gence nitelikli istihdam firsati saglanacak. Toplam 320 bin avro bütçeye sahip proje ile gençlere egitim imkani sunularak havacilik sektöründe çalismalarinin önü açilacak.

18-29 yas arasi egitimde ve istihdamda yer almayan gençlerin (NEET) istihdamini ve isgücüne katilimlarini hedefleyen proje kapsaminda katilimcilara uçak bakim teknisyenligi modüllerinin yönelik toplam 808 saat egitim verilecek. Modül egitimlerinin verilmesi için Orta Anadolu Kalkinma Ajansi ile Kapadokya Üniversitesi arasinda isbirligi protokolü imzalandi. Sivil Havacilik Genel Müdürlügü’nün (SHGM) Uçak Bakim Teknisyenligi Egitimi müfredatina uygun olarak verilecek egitimler sonrasinda 14 farkli bransta SHY-66 Hava Araci Bakim Personeli Lisans Modül Sinavlari ve SHT-1L-HS Dil Yeterliligi Sinavlarinin ücretleri de proje kapsaminda karsilanacak.

Orta Anadolu Kalkinma Ajansi ve Erciyes Üniversitesi’nin es faydalanici oldugu proje ile Kayseri ilinde toplam 101 gün sürecek olan egitimler verilerek katilimcilara günlük olarak cep harçligi destegi saglanacak. Ayrica egitimler sonrasinda ISKUR’dan görevlendirilecek Is ve Meslek Danismanlari tarafindan Bireysel Eylem Planlari hazirlanarak, egitim sonrasinda katilimcilara 4 ay süresince is arama destegi (finansal destek) verilecek. Bu sayede katilimcilarin hizli bir sekilde istihdamda yer almasi saglanacak.

Orta Anadolu Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ibrahim Ethem Sahin, proje ile dünya genelinde hizla gelisen havacilik sektörüne yönelik Kayserili gençlerin yetistirilmesinin amaçlandigini, stratejik bir sektör olan havacilikta basta Kayseri’nin ve Türkiye’nin rekabet gücünün artirilmasinin Orta Anadolu Kalkinma Ajansi öncelikleri arasinda yer aldigini vurguladi.

Proje hakkinda detayli bilgi ve basvuru linkine Orta Anadolu Kalkinma Ajansi web sitesi www.oran.org.tr üzerinden ulasilabilecek. 18-29 yas arasi NEET’lerin basvurulari 3 Mart 2024 tarihine kadar kabul edilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile