Gençler Temiz Çevre Için Yürüdü

Gençler Temiz Çevre Için Yürüdü

Gürsu Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nde çevre bilincini artirmak, sifir atik ve sürdürülebilirlik konusunda farkindalik olusturmak için çesitli etkinlikler gerçeklestirdi. Ögrenciler, tasidiklari dövizler ve pankartlar ile saglikli bir çevre için sifir atik bilincinin ve geri dönüstürülebilir atiklarin ayri toplanmasina dikkat çekti.

Gürsu’da Gürsu Gençlik Merkezi önünden baslayan ’Sifir Atik Farkindalik’ kortej yürüyüsü Belediye Kent Meydani önünde son buldu. Gürsu protokolünün ve ögrencilerinin katilimi ile gerçeklesen kortej yürüyüsünde ögrenciler tasidiklari dövizler ve pankartlar ile Gürsulu vatandaslara saglikli bir çevre için sifir atik bilincinin ve geri dönüstürülebilir atiklarin ayri toplanmasina dikkat çekti.

"Sifir Atiktan Çerden Çöpten Resimler" konulu resim yarismasi, "Atik Malzemelerden Geri Dönüsüm Kutusu Tasarim Yarismasi", “Geri Dönüsüm Malzemelerden Müzik Aleti Tasarim Yarismasi” ve "Gürsu Ilçesi Okullar Arasi Geri Dönüsüm Atiklari Toplama Yarismasi" basliklarinda düzenlenen yarismalarda dereceye giren ögrencilere, bisiklet, tablet, scooter, kulaklik, hoparlör, kaykay, akilli saat ve dereceye giren okullara top seti, A4 Kagit ve voleybol filesi hediye edildi.

Gürsu Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü’nce, “Geri Dönüsüm Evde Baslar” sloganiyla baslatilan kampanyayla 01 Subat 2023-31 Mayis 2023 tarihleri arasinda puanlama sistemi ile en çok atik toplayarak 500 puana ulasan ilk 40 hanim ödüllendirildi. Baskan Mustafa Isik, “Hedefimiz, özellikle çocuklarimiza ve gençlerimize dogal kaynaklari korunan, çok daha saglikli ve tertemiz bir çevreye sahip Gürsu birakmak. Bu hedefle Gürsu Belediyesi olarak yarisma düzenleyerek sifir atik ve geri dönüsüm çalismalarimizda kiymetli hemsehrilerimizin hassasiyetiyle ulastigimiz basariyi 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ödüllendirmek istedik. Geri dönüsüm konusunda baslattigimiz bu kampanyamizin, Gürsulu tüm kadinlarin duyarliligi sayesinde ülkemize örnek olmasini diliyorum. Tüm kadinlari ve ailelerini, kendileri için küçük sayilabilecek ama dünyamizin korunmasi ve gelecegi için çok büyük katki saglayacak uygulamaya katilmaya davet ediyorum” dedi.

Gürsu Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü tarafindan, “Geri Dönüsüm Evde Baslar” sloganiyla baslatilan kampanyayla 2 bin 78 kilogram kagit/karton, 626 kilogram plastik, 150 kilogram metal, bin 625 adet atik pil toplanarak, 421 kilogram sera gazi salinimi engellendi. 35 adet agaç kesilmesinin önüne geçildi. 12 bin 249 kilovat enerji tasarrufu saglandi. 7 metreküp depolama alani kazanci saglandi. 10 varil petrol kazanci saglandi. Atik pillerin ayri toplanmasi ise 6 bin 500 metreküp topragin kirletilmesi önlenmis oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile