Gençlerden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramina Özel Unutulmaz Performans

Gençlerden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramina Özel Unutulmaz Performans

Izmir’deki 10 yüksekögretim kurumunun güç birligi yaparak olusturdugu Izmir Üniversiteleri Platformu (IÜP), Cumhuriyetin 99’uncu yilini sölenle kutladi. Izmir’deki üniversitelerde egitim gören gençlerin müzik ve dans sovlariyla damga vurdugu gece, izleyenlere unutulmaz anlar yasatti.

Bu yil Izmir Ekonomi Üniversitesinin (IEÜ) yürütücülügünde çalismalarini sürdüren Izmir Üniversiteleri Platformunun düzenledigi Cumhuriyet Söleni, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinin ev sahipliginde gerçeklesti.

Sölene; rektör yardimcilari, akademisyenler, ögrenciler ve davetliler katildi.

Sölende; Izmir Ekonomi Üniversitesi, Yasar Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Izmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Bakirçay Üniversitesi, Demokrasi Üniversitesi, Izmir Katip Çelebi Üniversitesi, Izmir Tinaztepe Üniversitesi ve Kavram Meslek Yüksekokulunda okuyan gençlerin performanslari yer aldi.

Sölenin açilisinda konusan IEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Askar, platform olarak bugüne kadar birçok özel çalismaya, projeye imza attiklarina dikkat çekerek, “Hep birlikte düsünüp hep birlikte tasarlayarak hem sehrimizin hem ögrencilerimizin gelisimi için oldukça faydali isler gerçeklestirdik. Bu dayanisma, diger kentlere de örnek oldu. Cumhuriyet Söleninde ise bambaska bir heyecani, coskuyu yine hep birlikte yasadik. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülügünde kurulan Cumhuriyet, uzun mücadeleler sonucunda bagimsizligini kazanmis bir milletin, gelecege emin adimlarla yürümesini hedefleyen çok önemli bir adimdi. Türk toplumunu çagdaslastiran, birçok yenilesme ve reformun da önünü açan Cumhuriyet, bizim en degerli hazinemiz” dedi.

Prof. Dr. Askar, sözlerini söyle sürdürdü:

“Kurtulusun, özgürlügün ve kahramanligin sehri olan Izmir’imiz, Cumhuriyet reformlarinin benimsenmesinde, gelistirilmesinde her daim öncü oldu. Bizler de gelecegimizin teminati, Büyük Türkiye’nin güvencesi olan gençlerimizi, Izmir’imizde bu bilinçle yetistiriyoruz. Türkiye’mizin ihtiyaç duydugu, nitelikli bilgiye ve liderlik misyonuna sahip gençler olarak onlari yarinlara hazirliyoruz. Tüm bunlari yaparken, gençlerimizin sporla, sanatla ilgilenerek kendilerini farkli yönlerden gelistirmelerini de çok önemsiyoruz. Onlari tüm bunlar için tesvik ediyoruz.”

Prof. Dr. Askar, sölendeki performanslarindan dolayi tüm gençleri de tebrik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile