Kar , böylelikle gençlerin hem farklı kültür ve dilleri öğreneceğini , hem de Avrupa bilincini kazanacağını vurguladı . AB’nin bir girişimi olan ; ‘Gençlik Programı’ kapsamında ‘Eğitim ve İşbirliği Planı’ çerçevesinde yürütülen çalışmalar bağlı olarak , Fransa’nın Toulouse kentinde ‘Avrupa Gönüllü Hizmeti Destek Kişileri İçin Eğitim Programı’ gerçekleştirildi .
Uluslararası düzeydeki eğitim etkinliğine Türkiye’den sadece 5 kişi davet edildi . Söz konusu eğitim çalışmasına katılanlar arasında Adana Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Avrupa Gönüllü Hizmeti Koordinatörü Fadime Kar da katıldı .
Gönüllü hizmetin kalitesini arttırmayı amaçlayan etkinliğe ; çok kültürlülüğün hakim olduğu çalışmalar yürüten 16 ülkeden 29 genç destek personelinin katıldığı kaydedildi .
‘Avrupa Gönüllü Hizmeti Destek Kişileri İçin Eğitim Programı’ hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Fadime Kar , Fransa’daki eğitimlerde ; ‘Öğrenmeyi Öğrenmek’ , ‘Öğrenme Amaçları’ , ‘Yansımalı Anlatım’ ve ‘Kendini Değerlendirme’ konu başlıklarının ele alındığını anlattı . Kar , “Eğitimle birlikte deneyimsel öğrenim kazandık . Çok kültürlülük üzerine kavramları gerçek yaşamda tecrübe etmiş olmam bana kalıcı öğrenim kazandırdı . Eğitim boyunca kişisel öğrenme yöntemlerimizi keşfederken , ne çok farklı öğrenme yollarının olduğuna şahit olduk . Gönüllü gençlerle çalışırken , onların gönüllü hizmetleri boyunca kendi kişisel öğrenim ve gelişimlerine katkı sağlayacağını düşünüyorum . Bu nedenle de edindiğim bilgi ve tecrübeleri gençlerle paylaşmam gerektiğine inanıyorum” dedi .
“GENÇLERİ PROJE UYGULAMASINDA GÖNÜLLÜ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ” Adana Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nin , AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından , ‘Eylem 2 . 2 . Avrupa Gönüllü Hizmeti’ için gönderici ve koordinatör kuruluş olarak akredite olduğunu hatırlatan Kar , kendisinin de söz konusu birim bünyesinde görev yaptığını ve Türk gençlerini , Avrupa ' daki projelerin uygulanmasında gönüllü olarak yer almalarını sağladığını dile getirdi .
Kar , “Gençler , hem farklı kültür ve dilleri öğrenip , hem de Avrupa bilinci kazanarak kişisel gelişimlerini desteklerken , vizyonlarını da genişletme fırsatı bulabiliyor . Bu nedenle yaptığımız işi çok önemsiyoruz . Bu noktada da daha çok genci Avrupa yollama çabası içindeyiz” ifadesini kullandı .
18 - 30 yaş arası bütün gençleri , 1 Şubat , 1 Mayıs , 1 Ekim olarak yılda üç kere başvurusu yapılan 2 - 12 ay sürebilen Avrupa Gönüllü Hizmeti için gerekli hazırlıkları yapmaya ve bu fırsatı değerlendirmeye davet eden , Adana Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Avrupa Gönüllü Hizmeti Koordinatörü Fadime Kar , konuyla ilgili detaylı bilgiye Ulusal Ajans internet sitesinden ulaşabilirler ya da Valilik AB Ofisini ziyaret edebileceklerini de sözlerine ekledi .
Gençlere ‘Gönüllülük’ Çağrısı
Adana Valiliği Avrupa Birliği (AB) ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Avrupa Gönüllü Hizmeti Koordinatörü Fadime Kar, Türk gençlerini, Avrupa'daki projelerin uygulanmasında gönüllü olarak yer almaları çağrısında bulundu.



















