'Gençlere Hareketlilik' Projesi

'Gençlere Hareketlilik' Projesi

'Gençlerle hareketlilik' projesi kapsamında Adıyaman'dan bin 32 fakir genç değişik illeri gezecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yürütülecek olan, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine katkı sunmak amacıyla, değişik tarihlerde farklı illerde seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını amaçlayan bir proje hazırlandı.

Projeye ilişkin basın açıklaması yapan Vali Ramazan Sodan, bu proje ile,14 - 19 yaş arası bin 32 gencin tatil yapması ve ilk kez Adıyaman'dan dışarıya gençlerin çıkacağını söyledi.

Sodan ' Bakanlığımızın Teşkilat ve görevleri ile ilgili 638 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamesinin 8'inci maddesinde; Dezavantajlı gençlere ve gençlerin hareketliliğine yönelik projeleri öncelikli olarak desteklemek ' hükmü yer almaktadır. Bu hüküm çerçevesinde ve Bakanlığımızın talimatlarıyla, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, bu yaz, temmuz Ağustos ve Eylül aylarındagençlerimizin yaşadıkları illerden ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını amaçlayan ' Hareketlilik Projesi ' yürütülmesi planlanmaktadır. İlimizden söz bu projeye 14-19 yaş grubundaki bin 32 gencin katılması planlanmaktadır. Projeye katılacak gençler belirlenirken, ebeveyninden biri ya da her ikisi olmayan, yaşadığı ilin dışına hiç çıkmamış, yetiştirme yurdunda barınan, okulda başarılı, sanatla ilgilenen, ilimizde gençlik ve spor alanında düzenlenenfaaliyetlere katılan gençlere öncelik verilecektir ' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile