Gençlere hibe çağrısı! Yenilikçi fikri olana 200 bin TL!

Gençlere hibe çağrısı! Yenilikçi fikri olana 200 bin TL!

Girişimcilere yeni fırsat kapısı açıldı. 200 bin lira hibe desteği için çağrıya çıkıldı. 6 tematik alanda iş fikri olanlar 1 Nisan'a kadar başvurabilecek. Programa; ön başvuru tarihi itibariyle üniversitelerin herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans ya da doktora programına kayıtlı öğrenciler ile mezunlar başvurabiliyor.

TÜBİTAK'ın girişimcilere geri ödemesiz destek sağladığı 1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı'nda bu yılın ilk çağrısına çıkıldı.

Çağrı kapsamında genç girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için 200 bin liraya varan hibe desteği verilecek.

İŞTE O ALANLAR
Genç girişimcilerin iş fikri başvuruları 21 ilde 63 uygulayıcı kuruluş tarafından 1 Nisan'a kadar alınacak.

BİGG uygulayıcı kuruluşları; akıllı ulaşım, enerji ve temiz teknolojiler, akıllı üretim sistemleri, iletişim ve sayısal dönüşüm, sağlık ve iyi yaşam, sürdürülebilir tarım ve beslenme olmak üzere 6 tematik alandaki iş fikri başvurularını kabul edecek.

Uygulayıcı kuruluşlar; birinci aşama kapsamında; girişimcilerin iş fikirlerinin toplanması, değerlendirilmesi, seçilen iş fikirlerinin bir hızlandırıcı program dahilinde doğrulanması ve TÜBİTAK'a ikinci aşama başvurusu yapacak iş planlarının belirlenmesi faaliyetlerini yürütecek.

Birinci aşama sonunda hazırladığı iş planı BİGG Uygulayıcı Kuruluşu tarafından onaylanan girişimciler, programın ikinci aşama başvurusunu TÜBİTAK'a yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI
Programa; ön başvuru tarihi itibariyle üniversitelerin herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans ya da doktora programına kayıtlı öğrenciler ile mezunlar başvurabiliyor.

1512 Programı 2. aşaması veya Teknogirişim Sermayesi Desteği kapsamında destek almamış olmak da gerekiyor.

DESTEK İÇİN TAKVİM HAZIR
■ 24 OCAK-1 NİSAN: Ön başvuruların uygulayıcı kuruluşlarca alınması.
■ 24 OCAK-15 NİSAN: Uygulayıcı kuruluşlar tarafından yürütülen 1. aşama faaliyetleri.
■ 18-15 NİSAN: TÜBİTAK tarafından 2. aşama başvurularının alınması.
■ 6 MAYIS: Uygulayıcı kuruluşların girişimcilere ait belgeleri TÜBİTAK'a ulaştırması için son tarih.
■ HAZİRAN-TEMMUZ: 2. aşama panel değerlendirmeleri.
■ AĞUSTOS: Hak kazanan girişimcilerin duyurulması.
■ EYLÜL: Şirket kurulumu ve sözleşme imzalanması.
■ EKİM: Destek başlangıcı.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile