Atatürk Yasam Köyü’nde yer alan ders kafelerde sinavlara hazirlanan gençleri ziyaret eden Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, önce belediye bünyesindeki psikologlarin sinav kaygisiyla bas etmenin yollari konulu egitim programini takip etti. Ardindan gençlerle sohbet eden Çetin, ögrencilikte edindigi deneyimleri paylasti.
Her ögrencinin mutlaka bir üniversite bitirmesi gerektigini belirten Çetin, “Diliyorum ki hepiniz istediginiz bölümlere girersiniz ve sevdiginiz meslegi yaparsiniz. Ama üniversite okumayi sadece meslek sahibi olmak olarak düsünmeyin. Üniversite okumak insan hayatina çok sey katan deneyimler kazanmanizi da saglar” dedi.
Konusmasinin ardindan gençlerin her konudaki sorularini yanitlayan Çetin, gençlerle keyifli bir sohbet gerçeklestirdi.
Kendisinin siyasi bir aileden geldigini ve gençlere de siyasetle ilgilenmelerini öneren Çetin, “Iki tür siyasetçi vardir; birisi dagci, digeri parasütçü. Dagcilar bilirsiniz büyük emekler vererek zirveye tirmanirlar. Bunlar gerçekten bulunduklari yere hak ederek gelmislerdir. Bir de parasütçüler vardir. Bunlar kendilerine göre dogru zamanda bir uçaga binerler ve parasütle zirveye konarlar. Yani hiçbir emek vermeden zirvede boy gösterirler. Aslolan dagci olmaktir, emek vermektir” seklinde konustu.
Gençlere Sinav Kaygisi Terapisi
Çukurova Belediyesi tarafindan açilan Atatürk Yasam Köyü’nde sinava hazirlanan gençlere psikologlar tarafindan sinav kaygisiyla bas edebilme terapisi yapildi.



















