Gençlerin Masa Basi Is Sevdasi Türk Tarimina Alarm Verdiriyor

Gençlerin Masa Basi Is Sevdasi Türk Tarimina Alarm Verdiriyor

Önemli tarim kentlerinden olan Aydin’da tarimsal üretimin önündeki en büyük engellerin basinda tarlada çalisacak kisi bulunmamasinin geldigi belirtildi. Aydin’in önemli tarim firmalarindan birinde yetkili olarak çalisan Fahri Tülüoglu; “En büyük sorun çalisacak kisi bulunmamasi. Eleman bulsak yevmiyeyi 2 bin TL bile vermeye haziriz” dedi.



Gençlerin büyük bir kismi, masa basi islerde kariyer yapma hedefiyle tarim sektöründen uzaklasmasi, Türk tarimina alarm verdirmeye basladi.

Tarlada çalisacak eleman bulma sikinti yasayan üreticiler ise yevmiyelerin katbekat fazlasini vermeye hazir olduklarini ancak çalistiracak eleman bulamadiklarini ifade etti.

Birçok tarimsal ihracat ürünüyle öne çikan Aydin’da çiftçilikle ugrasan Fahri Tülüoglu ise eleman sorununa dikkat çekerek “Insan gücüyle olan isler bitmek üzere” dedi.



“Üretmek degil isçi bulmak sorun”

Tarimda üretmekten ziyade isçi bulmanin sorun oldugunu vurgulayan Tülüoglu; “Çalistiracak adam bulamiyoruz. Vallahi bulsak yevmiyeyi 2 bin TL vermeye raziyiz. Artik üretmek sorun degil isçi bulmak sorun. Yani Aydin’da isgücü alarm veriyor. Çalistiracak eleman bulamiyoruz. Gençler, tarim yerine, daha rahat ve prestijli görülen masa basi isleri tercih ediyor. Üniversite mezunlari, tarim alaninda çalismak yerine sehirlerde ofis islerinde kariyer yapmayi hedefliyor. Haliyle yetisen genç çiftçi sayisi da çok az oluyor. Isten anlayan olmadigi için isçi bulmakta da zorlaniyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile