Gençlik Çalıştayına Kar Engeli

Gençlik Çalıştayına Kar Engeli

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından mayıs ayında Ankara’da düzenlenecek 'Gençlik Şurası’nın ön hazırlığı mahiyetindeki bölgesel gençlik çalıştaylarının Bursa ayağı yapıldı.

Yoğun kar yağışı sebebiyle çalıştaya çevre illerden davet edilen gençler katılamadı.Bursa, Yalova, Balıkesir, Eskişehir, Bilecik ve Kütahya illerinden gençlerin katılması beklenen çalıştay hava muhalefetine takıldı. Eskişehir, Bilecik ve Kütahyalı gençlerin katılamadığı çalıştay Almira Otel'de başladı. Çalıştayın açılış törenine AK Parti Milletvekili Mustafa Öztürk, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Ramazan Yiğit, kurum müdürleri, ilçe belediye başkanları ve gençler katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Ramazan Yiğit, bölgesel çalıştayların Ankara'da yapılacak gençlik şurasının temelini oluşturacağını belirterek, gençlik politikalarının belirlenmesi açısından bu çalıştayın büyük önem taşıdığını söyledi.Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, gençlerin kendi meselelerine çözüm yolu bulmasının önemine işaret etti. Bursa'da gençliğin en önemli çalışma alanlarından biri olduğunu dile getiren Başkan Altepe, 'Üç ana hedef üzerinde çalışılıyor. Birincisi Bursa'nın daha sağlıklı, yaşanabilir ve ulaşılabilir bir kent olması. İkincisi tarih başkenti kimliği ile turizm şehri olmak, üçüncüsü ise bir spor şehri olmak. Sporda asli paydaşımız ise gençler. Halen 95 spor projesi üzerinde çalışıyoruz. 30'un üzerinde tesis hizmete açıldı.

Yeni stadyumun da aralarında olduğu 100'ün üzerinde spor tesisini bu dönem Bursa'ya kazandırmak istiyoruz ' şeklinde konuştu.Vali Yardımcısı Ahmet Usta ise, ilki 1988 yılında düzenlenen ve her 4 yılda bir yapılması planlanan gençlik şuralarının 24 yıldır yapılamadığını belirterek, bu tablonun gençlere verilen önemin bir göstergesi olduğunu söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu konuya büyük hassasiyet gösterdiğini, mayıs ayında yapılacak şuranın hazırlıkların titizlikle sürdüğünü ifade eden Usta, 'Aslında mevcut meseleler gençlerin çözebileceği kadar küçük. Sorunları büyüten bakış açısıdır. Kendinizi karşılaştığınız meseleleri çözebilecek kadar büyük görmelisiniz. Türk gençliğinin en büyük eksikliği kitapla dargın olmasıdır. Eğer kendi fikir ve sanat adamlarımızı tanımıyorsak, kendi coğrafyamızın kaynaklarına, eserlerine hakim değilsek, sosyal medyaya ayırdığımız zamanın dörtte birini dahi okumaya ayırmıyorsak, hangi zenginliğimizle geleceğin fikri zeminini inşa edebiliriz? ' diye sordu.Konuşmaların ardından protokol üyelerine plaket takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile