Gençlik Kamplari Ikinci Dönem Basvuru Sonuçlari Açiklandi

Gençlik ve Spor Bakanligi’nin her yil düzenledigi yaz gençlik kamplarinin ikinci dönem basvuru sonuçlari belli oldu. Gençlik Kamplari, 2024 yilinda 145 bin 123 basvuru ile rekor basvuru sayisina ulasarak gençler ve ailelerin ilgi odaginda yer aldi.

Gençlik ve Spor Bakanligi’nin gençlerin yaz aylarindaki serbest zamanlarini çesitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle degerlendirmelerini saglamak ve kisisel gelisimlerine katkida bulunmak üzere her yil düzenledigi Gençlik Kamplari’nin ikinci basvuru dönemi sonuçlari açiklandi. Gençlik Kamplari, kamp program sorumlulari ve gönüllü kamp liderleri koordinasyonunda, gençlerin serbest zamanlarinin etkin degerlendirilmesinde rekreasyon alanlari insa etmek üzere eglence, macera, adrenalin dolu etkinlikler, aktiviteler ve atölye egitimlerinin yer aldigi 38 farkli kamp alaninda hizmet veriyor.

5 gün boyunca ulasim, konaklama ve yeme-içme hizmeti dahil olmak üzere tamamen ücretsiz olarak hizmet veren Gençlik Kamplari, 2024 yilinda 145 bin 123 basvuru ile rekor basvuru sayisina ulasarak gençler ve ailelerin ilgi odaginda yer aldi.

Her genç için 1 kez doga, 1 kez deniz kampina katilma hakki bulunuyor

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlügü, kamp atamalarini firsat esitligi ve liyakat ilkesi referans alarak sistem algoritmasi üzerinden otomatik olarak yapiyor. Her genç için 1 kez doga, 1 kez deniz kampina katilma hakki bulunmakla birlikte, atama önceligi bulunan 3 ayri kriter; Sehit-Gazi Yakinligi, Basari Durumu ve Maddi Gelir basliklarinda da öncelik siralamasi yapiliyor. Katilimcilarin ulasim, konaklama ve yemek ihtiyaçlari Gençlik ve Spor Bakanliginca karsilaniyor. Kamp alanlarinin güvenligi güvenlik görevlilerince saglanirken, gençlerin tüm ihtiyaçlari ise gençlik liderleri tarafindan gideriliyor.

Ikinci 6 dönem kamp basvuru Sonuçlari ’E-genç’ internet adresinden ögrenilebilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile