Gençlik Meclisi Seyfe Gölünde

Gençlik Meclisi Seyfe Gölünde

Kırşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri Dünya Çevre Günü'nde Seyfe Gölü'ne gezi düzenledi.

  Çevre ve Orman İl Müdürlüğü , Kırşehir Belediyesi Çevre Müdürlüğü ve Seyfe Gölü Ekoloji Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinliğine Metroloji Bölge Müdürü Vedat Güneş , Çevre Orman İl Müdürü Reşat Karaca , Kırşehir Belediyesi Çevre Müdürü Ekrem Öztürk , Bayındırlık İl Müdürü Fethi Şahinoğlu , İl İdare Kurulu Müdürü Osman Ünlü , Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner , İl İzci Kurulu Başkanı Osman Atalay , Kırşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Büşra Eraslan , Gençlik Meclisi Üyeleri , izciler ve çevre gönüllüleri katıldı .
Gençlik Meclisi üyeleri çevre bilincinin gelişmesine katkıda bulunmak , çevre bilincini aşılamak , gençlerin çevrenin korunmasına yönelik çalışmalara katılımlarını sağlamak amacıyla Dünya Çevre Gününde Seyfe Gölü ' nde yapılan etkinliklerde doğa yürüyüşünde yer aldı .
Çevre Günü etkinlikleri ile ilgili açıklama yapan Gençlik Meclisi Başkanı Büşra Eraslan , " Gençlik Meclisimiz Belediye Başkanımızın desteği ile daha etkin olarak çalışıyor . Yeni kurulan meclis olmamıza rağmen birçok faaliyette bulunduk . Diğer gençlik meclisleri ile ortak çalışmalar yapıyoruz . Amacımız Kırşehir Gençliğini bir araya getirerek bilinç düzeyi yüksek , düşünen , sorgulayan ve çözüm üreten bir nesil oluşturmak " dedi .
Etkinlikte Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner ' in Seyfe Gölü hakkında bilgi vermesinin ardından ; Çevre Orman İl Müdürü Reşat Karacada Dünya Çevre Günü hakkında bir sunum yaptı .
Seyfe Gölü Ekoloji Derneği binasında etkinlilerden sonra Seyfe Gölü ve Doğal Hayat hakkında görsel sunum yapılırken , daha sonra göl yürüyüşüne geçildi . 3 kilometrelik yürüyüşten sonra Höyük üzerinden Seyfe Gölü ve Flamingolar izlendi . Yürüyüş dönüşü Seyfe Gölü Ekoloji Derneği tarafından çeşitli yarışmalar düzenlendi . Seyfe Köylülerince yapılan gözleme ve ayran ikramından sonra program sona erdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile