Gençlik Merkezleri 12 Yasinda

Gençlik Merkezleri 12 Yasinda

Tepebasi Belediyesi’nin gençlerin hizmetine sundugu Gençlik Merkezleri, bu yil 12’inci yasini kutlarken, her yil on binlerce gencin gelisimine destek olmayi ve geleceklerine katki saglamaya sürdürüyor.

Tepebasi Belediyesi Gençlik Merkezleri, sagladigi olanaklar ile kentteki genç nüfusun vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Temmuz 2011’de ilki açilan Gençlik Merkezlerinde düzenlenen sosyal etkinliklerin yani sira çok sayida bransta gerçeklestirilen ücretsiz egitim çalismalari ile daha fazla gence katki saglaniyor. Çok sayida seçenek barindiran egitimler arasinda kemandan tangoya, tiyatrodan Japonca’ya, uygulamali film yapimindan el yapimi deri islemeciligine kadar branslar yer aliyor. Düzenlenen ücretsiz egitimlere gençlerin katilimi da üst düzeyde oluyor. 2022 yili güz döneminde Gençlik Merkezlerinde açilan egitimlere bin 500 ögrenci, 2023 bahar döneminde açilan egitimlere bin ögrenci, 2023 yaz döneminde açilan egitimlere ise 815 ögrenci kayit yaptirdi. Merkezlerde ögrenciler için ücretsiz sekilde kütüphane, internet ve bilgisayar hizmeti de sunuluyor.

Sabahlari çorba aksamlari yemek destegi

19 Mayis Gençlik Merkezi’nde, 2011 yili itibariyle her kis mevsiminde okula giden üniversite ögrencileri için sunulan ücretsiz çorba ikrami da yillardir devam ediyor. Sabah saatlerinde okullarina giden ögrenciler, sicak çorba ile soguk havanin etkisinin azaldigini söyleyerek Tepebasi Belediyesi’ne tesekkür ediyor. 2022 yili itibariyle kis aylarinda ‘Gel Beraber Olsun’ sloganiyla ücretsiz aksam yemegi hizmeti de üniversiteli ögrenciler için ikram edildi. Gençler, agirlasan ekonomik sartlar nedeniyle bu hizmetlerin bütçelerine katki sagladigini da ifade ediyor. Sicak çorba ikrami 5 bin kisiye, ‘Gel Beraber Olsun’ sloganiyla verilen ücretsiz aksam yemegi de 90 bin ögrenciye ulasti.

Ücretsiz çamasir yikama ve kurutma imkani

29 Ekim Gençlik Merkezi’nde ögrenciler için verilen çamasir yikama ve kurutma hizmeti de gençlerden uzun yillardir begeni topluyor. Çamasir yikama ve kurutma hizmetinden ücretsiz olarak yararlanan ögrenciler, hizmetten dolayi mutlu olduklarini belirtiyor.

Gençler için birçok destek sunuluyor

Gençler, Gençlik Merkezleri’nde psikolojik destek de alabilirken, ders çalismak için kütüphane ve çalisma salonlarindan ücretsiz faydalanabiliyor. Internete ve bilgisayara ihtiyaç duyduklarinda bilgisayar laboratuvarlari kullanilabilirken, Gençlik Merkezleri tarafindan düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklere de katilim saglanabiliyor. Avrupa Bilgi Agi Eurodesk’in parçasi olan Gençlik Merkezleri, gençlere Avrupa firsatlari hakkinda da bilgi sagliyor.

Ücretsiz üniversiteye hazirlik kurslari

Gençlerin egitimlerini her alanda destekleyen Gençlik Merkezleri, üniversite sinavina girecek gençler için de egitimler düzenliyor.

Üniversite adayi gençler için Türkçe, edebiyat, matematik ve geometri gibi dersler, ücretsiz olarak sunuluyor.

"Gençlerimizin yaninda olmaya devam edecegim"

Konu hakkinda bir degerlendirmede bulunan Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç, “Gençlerimizin ülke gelecegimiz açisindan çok önemli oldugunun bilincindeyiz. Onlarin kendilerini gelistirmesi, ülkemiz için son derece degerli. Buradan yola çikarak, gençlerimize elimizden gelen destegi vermeye devam edecegim. Gençlik Merkezlerimizden yilda yaklasik 40 bin gencimiz yararlaniyor, merkezlerimiz adeta dolup tasiyor. Gençlerimizin egitime, bilime, kisisel gelisime gösterdigi ilgi, benim için büyük bir mutluluk kaynagi. Her zaman gençlerimizin yaninda olmaya devam edecegim” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile