Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Konya'da

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Konya'da düzenlenen Halter Yıldızlar Kulüpler Türkiye Şampiyonası'nda dereceye giren sporculara madalyalarını verdi.

Kılıç, çeşitli tören ve açılışlara katılacağı, ziyaretlerde bulunacağı ve Banvit ile Beşiktaş Milangaz erkek basketbol takımları arasında oynanacak Spor Toto Türkiye Kupası finalini izleyeceği Konya'da, ilk olarak 100. Yıl Spor Salonu'nda düzenlenen Halter Yıldızlar Kulüpler Türkiye Şampiyonası ödül törenine katıldı.

Kılıç, 44 kiloda dereceye giren sporculara madalyalarını verdi.

Halter Federasyonu'nun bu branşı çok iyi temsil ettiğini belirten Kılıç, burada yaptığı konuşmada, halterin Türk sporu için adeta bir altın madeni olduğunu vurguladı.

Avrupa ve Dünya şampiyonaları ile olimpiyatlarda halter branşının Türk insanının göğsünü kabarttığını dile getiren Kılıç, ''2012'de Londra Olimpiyatları var. Halter, yine olimpiyatlarda göğsümüzü kabartan branşlardan ilki olmaya devam edecek. İnşallah olimpiyatlarda halterle birlikte güreş, karete ve katıldığımız diğer branşlarda, Anadolu'nun kara yağız delikanlıları, yiğit genç kızları, yeni altın, gümüş ve bronz madalyalar boyunlarında vatana dönecekler'' dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etmek istediğini ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:''Bu bölgede bulunan stadyum ve şu an faaliyetlerin devam ettiği bu spor salonu da dahil olmak üzere bölgedeki bütün spor tesisleri Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa organizasyonunda yepyeni yüzleri ile inşallah en kısa zamanda Konya'ya kazandırılmış olacak. Bin 200 oturma kapasiteli bu salonun karşılığı 10 bin kişilik yeni bir spor salonu olacak. Yeni bir yüzme havuzu gençlerimizin hizmetine sunulacak. Yepyeni bir stadyum hem gençlerimizin hem Konya sporunun hem de Konya'daki amatörlerin ve diğer branşların kullanımına sunulacak. Dolayısıyla attığımız her adım binlerce belki onbinlerce genç sporcunun yetişmesini sağlayacak.''
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile