Gençoglu Açiklamasi '11 Temmuz'da, Sandik Basina'

Gençoglu Açiklamasi '11 Temmuz'da, Sandik Basina'

BAL-GÖÇ, Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF) ve Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Onursal Baskani Turhan Gençoglu, 11 Temmuz’da Bulgaristan’da gerçeklestirilecek seçimler için hatirlatma mesaji yayimladi. Gençoglu, seçimlere katilim oraninin yüksek olmasi gerektiginin bir kez daha altini çizdi.

BAL-GÖÇ, Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu ve Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Onursal Baskani Turhan Gençoglu, 11 Temmuz Pazar günü Bulgaristan’da gerçeklesecek seçimler ile ilgili, “Soydaslarimizi ve çocuklarinin gelecegi açisindan çok önem tasiyan bu seçimlere gereken ilgi ve katilimin yüksek olmasi hepimiz için büyük önem arz ediyor. Vatandaslarimizi, üyelerimizi, 11 Temmuz’da sandik basinda olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandi.

350 bine yakin çifte vatandasin oldugu Türkiye’de bulunan seçmenlerin oy kullanmalarinin kolaylastigini ve sandik sinirlamasinin kaldirildigini vurgulayan Gençoglu, “Konfederasyonlarin, federasyonlarin ve derneklerin bu süreçte çok kiymetli çalismalara da imza attigini görüyoruz. Bu çalismalar, 11 Temmuz günü yapilacak seçimlerde büyük fayda saglayacaktir. Seçimlerin komsumuz, dostumuz, ortak çikarlarimiz olan Bulgaristan için hayirlara vesile olmasini diliyorum” dedi.

Bulgaristan’da gerçeklestirilecek seçimlerde Türkiye’den güçlü bir destegin çikmasi için tüm çifte vatandaslara büyük görev düstügünü kaydeden Gençoglu, “Bu seçim, Bulgaristan Türklerinin hak ve hukuklarinin güçlü bir sekilde korunabilmesi için büyük önem tasiyor. Dünyada esi ve benzeri görülmemis bir mezalim ve asimilasyon politikasi ile bulunduklari topraklardan kopartilarak zorunlu göçe tabi olan bu kardeslerimizin bulunduklari ülkelerde hiçbir engel ve kisitlamaya tabi olmadan demokratik bir ortamda oylarini kullanilabilmeleri için sandik baslarinda tüm önlemlerin saglanacagina dair inancimizin tam oldugunu da özellikle belirtmek isterim” diye konustu.

11 Temmuz’daki seçimlerin gelecek için büyük önem arz ettigini vurgulayan Gençoglu, “Kardeslerimizin verecegi karar, Bulgaristan için yeni bir dönüm noktasi olacaktir. Bir bütün olarak bölünmeden hareket ederek, bu seçimlere gereken ilgi ve katilimin yüksek olacagina inancimin tam oldugunu söylemekle birlikte, konfederasyon, federasyon ve derneklerin degerli çalisma ve katkilarinin çok önemli oldugunu da özellikle belirtmek isterim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile