Genel Cerrah Suat  Evirgen Açiklamasi 'Guatr Ameliyati Sinir Monitörizasyon Cihazi Ile Daha Güvenli'

Genel Cerrah Suat Evirgen Açiklamasi 'Guatr Ameliyati Sinir Monitörizasyon Cihazi Ile Daha Güvenli'

Guatr ameliyati sonrasi sesinin kalici olarak kisilmasindan endiselenen hastalar, ameliyatta kullanilan sinir monitörizasyon cihazi sayesinde ses telleri zarar görmeden sagligina kavusuyor.

Cihazin bulundugu Amasya Üniversitesi Sabuncuoglu Serefeddin Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde görevli Genel Cerrah Suat Evirgen, “Bu cihazla birlikte artik guatr ameliyatlari ses telleri açisindan gayet güvenli sekilde yapiliyor” dedi.



‘Ses tellerinde sikinti olacak mi? Konusamayacak miyim?’ seklindeki korkulara son

Boyunda sislik, çarpinti, terleme ve yutma güçlügü gibi sikayetlerle basvuran hastalarin endokrinoloji ve dahiliye uzmanlari tarafindan ilaçla tedavi edebildigini bunlarin ancak yüzde 15 kadari için ameliyat karari anlatan Suat Evirgen, “Hastalar poliklinige gelip ameliyat karari alindiginda her zaman bir korku yasiyorlar. ‘Ses tellerinde sikinti olacak mi? Gelecekte konusamayacak miyim?’ seklinde korkular yasiyorlar. Günümüz teknolojisinin ilerlemesiyle birlikte ameliyat aninda siniri tespit eden bir cihaz gelisti. Sinir monitörizasyon cihazini hastanemize temin ettik. Bu cihazla birlikte artik guatr ameliyatlari ses telleri açisindan gayet güvenli sekilde yapiliyor. Örnekleri de fazlasiyla var” diye konustu.

Evirgen’in 100’ün üstünde ameliyat ettigi hastalarindan Sündüz Kargulu da, yere egilmekte bile güçlük çektigi guatr sorununu sesinde kisilma yasamadan atlattigini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile