Genel Müdür Asyali'dan Cumhuriyet Mesaji

Genel Müdür Asyali'dan Cumhuriyet Mesaji

SANKO Okullari Genel Müdürü Firat Mümtaz Asyali, “Milli mücadelenin, ebedi Baskomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliginde Cumhuriyet ile taçlandirilmasinin 99’uncu yilini gururla kutluyoruz” ifadelerini kullandi.

Asyali, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami nedeniyle yayimladigi mesajinda, “Ülkemizin çag atlamasi, aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde her türlü engeli asarak uygar bir toplum haline gelisi, laik ve demokratik cumhuriyet yönetimi sayesinde mümkün olmustur” ifadelerine yer verdi. “Gençlerimiz ve her gelecek kusak bilmelidir ki, bu vatanda kurdugumuz Cumhuriyet yönetimi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde çok büyük fedakarliklarla kazanilan bir ölüm kalim savasindan sonra gerçeklestirilmistir” diyen Asyali, mesajini söyle sürdürdü:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusuna giden yolun baslangicinda milletimiz, kayitsiz sartsiz bagimsiz yeni bir Türk devleti kurmak üzere ‘ya istiklal ya ölüm’ ilkesiyle Büyük Atatürk’ün çevresinde kenetlenmis ve tarihte örnegi olmayan basariyi kazanmistir. Bu basarinin arkasinda, al bayrak gölgesinde vatan özlemi ile kosarcasina sehadet serbetini içen sehitlerimizin ve gazilerimizin istiklal inanci, azmi ve çabasi vardir. Bu büyük eserin her yönü ile gelismesi, gelistirilmesi, dogabilecek her türlü tehlikeden titizlikle korunmasi, Cumhuriyet kusaklarinin Büyük Atatürk’e ve komutanindan isimsiz kahramanlara kadar kendisine güç veren yol arkadaslarina borçlu oldugu kaçinilmaz bir görevdir. SANKO Okullari olarak, bu görevin bilinci içinde, bizlere birakilan emaneti daima koruyacak, Türkiye Cumhuriyeti’ni Büyük Önder’in çizdigi yolda ebediyen yasatmaya devam edecegiz. Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizi Cumhuriyete ve degerlerine, milli benligine ve milli kimligine sahip çikan bir toplum yapma arzu ve düsüncesiyle çalismis olanlari ve bu topraklari canlari ile vatan kilan tüm kahramanlarimizi minnet ve sükranla aniyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile