Genel Müdür Erarslan Açıklaması

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Ünal Erarslan, birliğin yağlık soya ürün alım kampanyasını bin 100 TL/kilogram avans fiyat belirleyerek açtığını ve ürün alımlarına başladığını bildirdi.

Erarslan, yaptığı yazılı açıklamada, Karadenizbirlik olarak 2012-2013 yağlık soya ürün alım kampanyasını başlattıklarını duyurdu.

Kampanyada, diğer kampanyalarda olduğu gibi alınan ürünlerin bedellerinin üreticilere peşin olarak ödeneceğini vurgulayan Erarslan, bölgede ayçiçeğinin yanı sıra soya üretimi yapan çiftçilere her türlü ayni ve nakdi desteği sağlamaya devam ettiklerini belirtti.

.

Türkiye ve bölgede soya ekiminin geçen yıla göre arttığını vurgulayan Erarslan, şöyle devam etti:

''Birliğimiz yağlık soya ürün alım kampanyasını bin 100 TL/kilogram avans fiyat belirleyerek açmış ve ürün alımlarına başlamıştır. Yağlı tohumlara yapılan desteklemeler dikkate alındığında soya üretiminin bölgemiz için gelişmeye açık olduğu izlenmektedir. Sertifikalı soya üretimine devletçe kilo başına 50 kuruş prim verilmekle beraber birliğimiz de tüm imkanlarını seferber ederek üreticilerimiz için gereken teşviki sağlayacaktır. 30 binin üzerindeki bölge üreticisine hizmet götüren ve alım garantisi veren birliğimiz, ürün fiyatlarının belirlenmesinde tüm faktörleri değerlendirerek bir üretici kuruluşu olmanın verdiği sorumlulukla hareket etmektedir.''

Erarslan, yağlı tohumların, Türkiye'nin petrolden sonraki en büyük ikinci ithal kalemi olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

''Yağlı tohumlarda başı çeken soya ürünün ülkemizde yetişmesi için toprak ve iklim koşullarımız oldukça uygun. Birliğimiz bölgemizde oldukça iyi verimlerde üretilen soyanın ekilişlerinin artırılması için soya üreticilerini ve ekilişlerini desteklemeye devam edecektir. Amacımız üreticinin alın terinin gerçek değerini bulması, üretimin teşvik edilerek devamının sağlanması ve bitkisel yağda dışa bağımlılığın azaltılmasıdır.''

Muhabir: Dilek Sezen

Yayıncı: Orhan Topal
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile