Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen cevabi yazıda, internet andıcı konusunda bir soruşturma açılmadığı ve bilgisayar imajlarının da alınmadığı belirtildi. Aynı kurumdan gönderilen ikinci cevabi yazında da, ekinde Dursun Çiçek`in ıslak imzası bulunan eylem planı belgesi ile internet andıcı belgesinin gönderildiği `Meçhul Subay` imzalı ihbar mektubuna ilişkin de bir soruşturma yapılmadığı bilgisi verildi.
İnternet Andıcı davasına Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı tarafından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen gönderilen cevabi yazı dikkat çekti. İnternet Andıcı davasında, 27 Ekim 2011 tarihli oturuma ilişkin kararın 1-B-b maddesinde Genelkurmay Başkanlığınca işletilen internet siteleri ile ilgili bilgisayarların imajlarının alınıp alınmadığını sorulmuştu. Kararda sanıkların, "Genelkurmay Başkanlığı`nca işletilen internet siteleri ile ilgili Genelkurmay Askeri Savcılığınca soruşturma başlatıldığı ve bu siteler ile ilgili bilgisayarların imajlarının alındığı" şeklinde ifade verdikleri bilgisi verilmişti. Mahkeme, bu ifadeler çerçevesinde Genelkurmay Başkanlığı`nca işletilen internet siteleri ile ilgili bilgisayarların alınmış ise imajlarının mahkemeye gönderilmesine karar vermişti.
Mahkemenin aldığı karar, tutanaklara "Dosya kapsamı ve bir kısım sanık müdafilerinin `Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından yapılan soruşturma aşamasında Genel Kurmay Başkanlığı`nca işletilen internet siteleri ile ilgili bilgisayarların imajlarının alındığı` yönündeki beyanları dikkate alındığında Genelkurmay Askeri Savcılığına müzekkere yazılarak yapılan soruşturma kapsamında alınmış imajların bulunması durumunda alınan tüm imajların gönderilmesinin istenmesine." şeklinde geçmişti.
Ancak Genelkurmay Askeri Savcısı Hakim Albay Yavuz Şentürk imzası ile 14 Kasım 2011 tarihinde gönderilen cevabi yazı da mahkemeye ulaştı. Cevabi yazıda, "Askeri Savcılığımızca Genelkurmay Başkanlığınca işletilen internet siteleriyle ilgili olarak herhangi bir soruşturma yapılmamıştır. Dolayısıyla böyle bir soruşturma kapsamında bilgisayarların imajlarının alınması söz konusu değildir." denildi. Genelkurmay Askeri Savcılığı`nın cevabi yazısı ile sanıkların `soruşturma açıldığı ve bilgisayarların imajlarının alındığı` şeklindeki ifadelerinin çelişmesi dikkat çekti.
Genelkurmay Askeri Savcılığı, gönderdiği cevabi yazıda bu internet siteleri konusunun gündeme gelmesinden önce `İrtica ile mücadele eylem planı`na ilişkin Dursun Çiçek hakkında bir soruşturma açıldığı bilgisini verdi. Bu soruşturma kapsamında muhtelif bilgisayarların imajlarının alındığını da belirten Askeri Savcılık, konu ile ilgili olarak Dursun Çiçek hakkında Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi’ne kamu davası açıldığını bildirdi. İddianamenin kabulüne karar verilmesiyle birlikte kovuşturma safhasının başladığı belirtilen cevabi yazıda bu safhada Askeri Savcılığın dava dosyası üzerinde herhangi bir yetki ve sorumluluğunun olmadığı bilgisi verildi. Yazıda dosyanın Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemede olduğu da bildirildi. Ancak 21 Temmuz 2010 tarihinde çıkan haberlerde Askeri Mahkeme`nin, Çiçek hakkında hazırlanarak kendilerine sunulan iddianameyi kabul etmediği bilgisi verilmişti.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Genelkurmay Başkanlığı`ndan her iki konu ile ilgili ihbar mektubuna ilişkin sonuçlanmış ya da devam eden bir soruşturma olup olmadığını, varsa akıbetinin bildirilmesini de istemişti. Bu yazıya da Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavir Vekili Hakim Albay Şakir Aytaş tarafından imzalanan 16 Aralık 2011 tarihli yazı ile cevap verildi. Bu cevabi yazıda Genelkurmay istihbarat Başkanlığı kayıtlarında yapılan inceleme neticesinde belirtilen konu hakkında Genelkurmay istihbarat Başkanlığınca yapılan herhangi bir soruşturma bulunmadığının tespit edildiği bildirildi.
Genelkurmay Askeri Savcılığı: İnternet Andıcıyla İlgili Soruşturma Açılmadı
Genelkurmay Başkanlığı tarafından internet andıcı davasının görüldüğü İstanbul 13.